Αυτός είναι ο δρόμος στο Παρίσι που απαγορεύεται να φωτογραφίσεις στο Instagram (pics)

Αυτός είναι ο δρόμος στο Παρίσι που απαγορεύεται να φωτογραφίσεις στο Instagram (pics)

45828828_525021821300612_2162175131143733749_n

Στη Rue Cremieux, στο Παρίσι έχει πάρει σάρκα και οστά η φράση του Ζαν-Πολ Σαρτρ «Η κόλαση, είναι οι άλλοι».
Γιατί η οδός Κρεμιέ, αυτός ο μικρός πεζόδρομος κοντά στη Βαστίλη, με τα χαμηλά, βαμμένα με παστέλ χρώματα σπιτάκια, το λιθόστρωτο και τα λουλουδιασμένα πρεβάζια έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Ευρώπη για να ποζάρεις για selfie. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το hastag #ruecremieux συνδέει με περισσότερες από 31.000 φωτογραφίες, πλέον.
Η δημοφιλία αυτού του παράδεισου των instagrammers έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε κόλαση. Κυριολεκτικά. Με κουρασμένη φωνή, ο Αντουάν, ένας από τους κατοίκους της οδού Κρεμιέ δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info ότι η αξία του πεζόδρομου να φωτογραφηθεί και, στη συνέχεια, να αναρτηθεί η φωτογραφία στο Instagram έχει κάνει την καθημερινότητά τους μαρτύριο.
 

Οι κάτοικοι της οδού Κρεμιέ βαρέθηκαν τους λεγόμενους «influencers, τους ράπερ, τους τρελαμένους με τη γιόγκα και τις φωτογραφίσεις μόδας που μπλοκάρουν τις πόρτες των σπιτιών τους. Και ο σύλλογος των κατοίκων ζήτησε από τον Δήμο του Παρισιού να προστατέψει την ιδιωτική ζωή τους κλείνοντας τον δρόμο σε επισκέπτες, τα βράδια και τα σαββατοκύριακα. «Κλείνοντας τον δρόμο» σημαίνει πύλες στις δύο άκρες του δρόμου οι οποίες μάλιστα υπήρχαν στην οδό Κρεμιέ όταν ήταν ιδιόκτητη (πριν την αγοράσει ο Δήμος, το 1969).
«Καθόμαστε να φάμε και ακριβώς απέξω έχουμε κόσμο να τραβάει φωτογραφίες, ράπερ που για δύο ώρες τραβάνε βίντεο κάτω από το παράθυρο ή πάρτι γυναικών την παραμονή του γάμου όπου στριγγλίζουν για καμιά ώρα περίπου. Ειλικρινά, είναι εξουθενωτικό» είπε ο Αντουάν.
 
Πηγή: Reader.gr
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας