Aaron Philip: Το transgender μοντέλο με ειδικές ανάγκες που έχει κατακτήσει τον κόσμο της μόδας

Aaron Philip: Το transgender μοντέλο με ειδικές ανάγκες που έχει κατακτήσει τον κόσμο της μόδας

Η ζωή της Aaron Philip έχει αλλάξει δραματικά, καθώς έγινε το πρώτο μαύρο transgender μοντέλο που υπογράφει συμβόλαιο με έναν τεράστιο οίκο μόδας. Από τότε που συμφώνησε με το διάσημο πρακτορείο Elite Model Management, η 17χρονη έχει φωτογραφηθεί για το i-D magazine και μπήκε στην λίστα “21 under 21” του Teens Vogue μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών διακρίσεων.
Η Philip όμως δεν έχει μόνο αυτές τις εμπειρίες από το modeling. Πριν από τις προαναφερόμενες διακρίσεις τις, είχε επίσης δουλέψει με οίκους όπως η ASOS και η H&M. Παρόλο αυτά, η υποστήριξη ενός πρακτορείου (που είχε μοντέλα όπως η Tyra Banks, η Noami Campbell και η Heidi Klum) δίνει πρόσβαση σε μια βιομηχανία που δεν είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός μοντέλου σε αναπηρικό καροτσάκι.
“Προσπαθούσα από τα 15 μου να χτίσω το μέλλον μου δουλεύοντας με διάφορους συνεργάτες, και αργότερα, όταν ξεκίνησα τις φωτογραφήσεις, έψαχνα συνέχεια ανθρώπους για να με βοηθήσουν στο σετ που ήμουνα. Ήταν σίγουρα μια δύσκολη εμπειρία για μένα.” δήλωσε η Philip σε συνέντευξή της στο διαμέρισμά της στο Bronx.
Γεννημένη με εγκεφαλική παράλυση και με πρόβλημα αναγνώρισης φύλου, η 17χρονη Philip αποτελεί μια άνευ προηγουμένου δύναμη στον κόσμο της mainstream μόδας. Παρά τους ισχυρισμούς της ότι δεν είναι ακτιβίστρια, το μοντέλο που γεννήθηκε στην Αντίγκουα δεν διστάζει να αναφέρει τις υψηλές προσδοκίες που έχει για τον κλάδο.”Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσοχής προς τα άτομα με αναπηρίες στη μόδα. Σήμερα, είμαι ένα από τα δύο μοντέλα με φυσική αναπηρία σε ολόκληρο τον κλάδο, δίπλα στην Jillian Mercado.”
“Δεν πρέπει να είναι ευθύνη οποιουδήποτε περιθωριοποιημένου να ενισχύσει τη φωνή του όταν υπάρχουν τόσες πολλές άλλες που μπορούν να τον ενισχύσουν”, πρόσθεσε. “Αλλά είναι απλά ο τρόπος να φτάσει κανείς εκεί που θέλει να βρίσκεται.Έτσι και γω το κάνω ελπίζοντας ότι άλλα κορίτσια στη θέση μου δεν θα χρειάζεται να παλεύουν άδικα για αυτό που αγαπάνε και να τους είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Η μάχη ενάντιας στα στερεότυπα
Η άνοδος της Philip σε σταρ του modeling θα ήταν αδύνατο να συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από το γεγονός ότι αντανακλά τη (σιγά σιγά) μεταβαλλόμενη κουλτούρα της βιομηχανίας, η άνοδός της μπορεί επίσης να πιστωθεί στη δύναμη των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. “Οφείλω την επιτυχία μου στο Twitter. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ήταν η πλατφόρμα μου για να αναδείξω τον εαυτό μου στον έξω κόσμο ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιες είναι οι φιλοδοξίες μου. Πολλοί από αυτούς το είδαν και με ενθάρρυναν”. Οι λογαριασμοί του Twitter και του Instagram της έχουν συνολικά πάνω από 66.000 ακόλουθους.
Όμως, ενώ τα κοινωνικά μέσα βοήθησαν στον εκδημοκρατισμό και στην κατάργηση πολλών στερεοτύπων, η Philip γνωρίζει πολύ καλά ότι τα πρακτορεία πρέπει να προωθήσουν και άλλα μοντέλα με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα μπορούσαν να πετύχουν στον κόσμο της μόδας. Επιπρόσθετα, έχει δηλώσει την πρόθεσή της να γίνει και εκείνη στο μέλλον πράκτορας αποκλειστικά για μοντέλα με ειδικές ανάγκες.
Ο στόχος της ανεξάρτητος της μόδας
Ωστόσο, παρά τις ισχυρές της απόψεις για την μόδα και την κοινωνία, η Philip παραμένει το ίδιο χαρισματικό και φιλικό άτομο που ήταν πάντα. “Θέλω απλά με το ταξίδι μου να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες σαν εμένα να ακολουθήσουν το όνειρό τους, είτε αυτό είναι η μόδα είτε κάτι άλλο. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην διστάσουν ούτε στιγμή να παλέψουν για αυτό, όποια και να είναι τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν.”
Πηγή: CNN

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει