Τα 5 πράγματα που αποσπούν την προσοχή από τη δουλειά περισσότερο

Η απόσπαση της προσοχής στο χώρο εργασίας δεν αφορά μόνο το πού εργάζεστε, αλλά με ποιους εργάζεστε. Σύμφωνα με νέα έρευνα, το 80% των ανθρώπων αναφέρουν ότι αποσπάται η προσοχή τους από τους ομιλητικούς συναδέλφους τους. Ο θόρυβος του γραφείου είναι η δεύτερη πιο αναφερόμενη αιτία, καθώς οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες τον επικαλούνται ως κύριο παράγοντα απόσπασης της προσοχή τους. Χαμηλότερα στη λίστα, αλλά ακόμα ένα πρόβλημα, είναι τα κοινωνικά μέσα. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι η χρήση των προσωπικών κοινωνικών μέσων ήταν ένας παράγοντας απόσπασης της προσοχής τους.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η μείωση των παραγόντων αυτών στο χώρο εργασίας αύξησε την παραγωγικότητα, την κινητικότητα, την εμπιστοσύνη και την ευτυχία των εργαζομένων. Δεδομένου ότι τα ανοιχτά γραφεία έχουν γίνει μόδα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, οι νέες μελέτες έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση το πόσο αποτελεσματικά είναι στην καλλιέργεια ενός συνεργατικού περιβάλλοντος, καθώς πολλοί παραπονούνται για την κακή χρήση τους.

Πηγή: Statista

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !