Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα Apple Airpods μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα Apple Airpods μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία

fd9e45e65c872817c42b25446aa47518

Όταν το 2016 η Apple ανακοίνωσε τα ασύρματα ακουστικά Airpods, υπήρξε μεγάλη χαρά! Τέλος πια στα μπερδεμένα καλώδια ακουστικών και τις βλάβες κάθε λίγο και λιγάκι, οι οποίες συχνά ξεκινούσαν από το ένα ακουστικό να μην δουλεύει και ύστερα το δεύτερο.
Αλλά τώρα τα Ηνωμένα Έθνη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιούν πως τα Airpods μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, κυρίως λόγω της ακτινοβολίας τους.
Περισσότεροι από 250 ειδικοί απο 40 χώρες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ακτινοβολία των εν λόγω ασύρματων ακουστικών, η οποία είναι γνωστή ως EMF. Υπάρχουν αναφορές μάλιστα πως το EMF ενδεχομένως να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο.
Στον αντίποδα, ο Kenneth Foster (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια) ισχυρίζεται πως αν δούμε τα στοιχεία πιο ολοκληρωμένα, δεν υπάρχει καμία βλάβη για την υγεία.
“Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στις αναφορές αυτές, καθώς τα στοιχεία συλλέγονται μεμονωμένα και όχι σαν σύνολο…”
Επομένως, μένει μόνο να δούμε στο μέλλον αν και κατά πόσο επιβλαβή θα αποδειχθούν τα Airpods για την υγεία μας. Έως τότε οι περισσότεροι θα συμβιβαστούμε αναγκαστικά με τα κλασισκά ακουστικά… κυρίως λόγω τιμής!
 
Πηγή: LadBible.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει