Τα 5 πράγματα που αποσπούν την προσοχή από τη δουλειά περισσότερο

Τα 5 πράγματα που αποσπούν την προσοχή από τη δουλειά περισσότερο

Social networking at work

Η απόσπαση της προσοχής στο χώρο εργασίας δεν αφορά μόνο το πού εργάζεστε, αλλά με ποιους εργάζεστε. Σύμφωνα με νέα έρευνα, το 80% των ανθρώπων αναφέρουν ότι αποσπάται η προσοχή τους από τους ομιλητικούς συναδέλφους τους. Ο θόρυβος του γραφείου είναι η δεύτερη πιο αναφερόμενη αιτία, καθώς οι επτά στους δέκα ερωτηθέντες τον επικαλούνται ως κύριο παράγοντα απόσπασης της προσοχή τους. Χαμηλότερα στη λίστα, αλλά ακόμα ένα πρόβλημα, είναι τα κοινωνικά μέσα. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι η χρήση των προσωπικών κοινωνικών μέσων ήταν ένας παράγοντας απόσπασης της προσοχής τους.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι η μείωση των παραγόντων αυτών στο χώρο εργασίας αύξησε την παραγωγικότητα, την κινητικότητα, την εμπιστοσύνη και την ευτυχία των εργαζομένων. Δεδομένου ότι τα ανοιχτά γραφεία έχουν γίνει μόδα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, οι νέες μελέτες έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση το πόσο αποτελεσματικά είναι στην καλλιέργεια ενός συνεργατικού περιβάλλοντος, καθώς πολλοί παραπονούνται για την κακή χρήση τους.

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.