Η Ινδία χτίζει την πόλη του Μέλλοντος! (vid)

Η Ινδία χτίζει την πόλη του Μέλλοντος! (vid)

Andhra Secretariat (Image - APCRDA)

Όταν ακούμε για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις σίγουρα δεν μας έρχεται στο μυαλό η Ινδία. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ασιατική χώρα μένει πίσω στις εξελίξεις και δεν ακολουθεί την ανάπτυξη των υπολοίπων χωρών της ηπείρου. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη, από το 2015, την κατασκευή μιας μεγάλης βιώσιμης πόλης, η οποία θα ονομάζεται Αμαραβάτι και θα αποτελέσει τη νέα πρωτεύουσα της ινδικής  πολιτείας Andhra Pradesh.
Βασικό στοιχείο της πόλης θα είναι τα έξυπνα κτήρια τα οποία θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και θα μπορούν να φιλοξενήσουν ως και 3.5 εκατομμύρια κατοίκους μέχρι το 2050. Περίπου το 60% της πόλης θα καλύπτεται από πράσινο και νερό. Μάλιστα θα διαθέτει μητροπολιτικό πάρκο αντίστοιχου μεγέθους με το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.
Το Αμαραβάτι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2021 αν και για κάποιους ειδικούς αυτός ο στόχος δεν είναι τόσο ρεαλιστικός. Η πόλη θα κοστίσει 6.5 δις και αναμένεται να δημιουργήσει 430.000 θέσεις εργασίας. Η ανάπτυξη που θα δημιουργηθεί από αυτές τις θέσεις φαίνεται πως αξίζει και με το παραπάνω τη συγκεκριμένη δαπάνη.
Η Ινδία πάντως δεν θα σταματήσει εκεί αφού σχεδιάζει να κατασκευάσει άλλες 100 παρόμοιες “βιώσιμες” πόλεις.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.