Αυτοί είναι οι 10 σημαντικότεροι νεαροί δισεκατομμυριούχοι για το 2019

Αυτοί είναι οι 10 σημαντικότεροι νεαροί δισεκατομμυριούχοι για το 2019

kylie-jenner-t

Προέρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου, από την Αυστρία και τη Σλοβακία έως την Αυστραλία και το Βιετνάμ, και έχουν φτιάξει περιουσία με οτιδήποτε μπορεί κάποιος να φανταστεί: μουσική, μακιγιάζ, λογισμικό και ρούχα. Συνολικά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes προσχώρησαν φέτος 195 νέα πρόσωπα και εδώ είναι τα δέκα που ξεχωρίζουν.
1.    David Steward – Αμερικανός
Περιουσία: $3 δισεκατομμύρια
Πηγή περιουσίας: Υπηρεσίες ΙT 

Ένα από το οκτώ παιδιά της οικογένειας, ο Steward, κάθε πρωί πριν το σχολείο άρμεγε αγελάδες και φρόντιζε τα γουρουνάκια στην οικογενειακή του φάρμα, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν ως μηνανικός, οδοκαθαριστής και επιστάτης για να τα βγάλει πέρα. Μετά την αποφοίτησή του από το κρατικό πανεπιστήμιο του Μιζούρι, έστειλε 400 βιογραφικά μέσα σε διάστημα τριών ετών πριν γίνει εμπορικός αντιπρόσωπος στην εταιρεία Missouri Pacific Railroad Company.
To 1990 δημιούργησε μαζί με τον συνέταιρό του, τον πάροχο υπηρεσιών τεχνολογίας World Wide Technology της οποίας πελάτες είναι μεταξύ άλλων εταιρείες όπως Citi, Verizon και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το μερίδιό του στην εταιρεία των $11,2 δισεκατομμυρίων, τον καθιστά έναν από τους πλουσιότερους Αφροαμερικανούς στη χώρα. “Όλα είναι δυνατά” δήλωσε ο Steward, ο λάτρης της τζαζ που δώρισε $1,3 εκατομμύρια στο Πανεπιστήμιο Μιζούρι – Σαιντ Λούις το 2018 για τη δημιουργία ενός προγράμματος σπουδών τζαζ. “Ζούμε ακόμα στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου και ο θεός ευλογεί και ανθρώπους διαφορετικών χρωμάτων” δήλωσε.
2.    Luciano Hang – Βραζιλιάνος
Περιουσία: $2,2 δισεκατομμύρια
Πηγή περιουσίας: Πολυκαταστήματα 

Αφού δημιούργησε περιουσία από το λιανικό εμπόριο, ο Ηang τώρα επικεντρώνεται στην πολιτική. Κατά τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας τον Οκτώβριο του 2018, προέτρεψε τους 2 εκατομμύρια ακολούθους του στο Facebook να υποστηρίξουν τον ακροδεξιό υποψήφιο Jair Bolsonaro ο οποίος τελικά και κέρδισε. Ο Hang επίσης είχε δηλώσει πως θα εγκατέλειπε την χώρα αν ο αριστερός αντίπαλος του Βοlsonaro, Fernando Haddad, κέρδιζε.
Ακόμα και μετά τις εκλογές, συνέχισε να δημοσιεύει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχεδόν κάθε μέρα. Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο ίδιος παρουσιαζόταν να γιορτάζει την καταδίκη του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα χορεύοντας δίπλα από την πισίνα την ώρα που έπεφταν πυροτεχνήματα.
Πέρα από τη πολιτική τα καταστήματα του Ηang ακμάζουν. Η αλυσίδα καταστημάτων του Hava, που δημιούργησε στα 24 του χρόνου, άγγιξε ρεκόρ πωλήσεων το 2017 ύψους $1,2 δισεκατομμυρίων, πραγματοποιώντας άνοδο 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ένα είναι το συστατικό σε αυτή την επιτυχία: “Πάντα να προσλαμβάνετε χαρούμενους ανθρώπους και να αφήνετε τους δυστυχισμένους στον ανταγωνιστή” δηλώνει ο Hang.
3.    Katie Rodan και Kathy Fields – Αμερικανίδες
Περιουσία: $1,5 δισεκατομμύρια η καθεμία
Πηγή περιουσίας: Προϊόντα περιποίησης δέρματος 

Οι δερματολόγοι Katie Rodan και Kathy Fields έχουν εισέλθει στην κερδοφόρα αγορά της περιποίησης του δέρματος με την εταιρία Rodan + Fields της οποίας οι πωλήσεις ανέρχονται στα $1,5 δισεκατομμύρια ενώ παράλληλα διαθέτει 300.000 ανεξάρτητους συμβούλους που πωλούν αντιγηραντικές κρέμες και άλλα. Τον Φεβρουάριο, ξεκίνησαν μια νεανική σειρά για την ακμή, το προϊόν Proactiv. Η εταιρεία απογειώθηκε όταν οι δύο δερματολόγοι συμφώνησαν με την εταιρεία Guthy – Renker το 1995 να πουλήσουν το προϊόν τους μέσω διαφημίσεων στην τηλεόραση και να χρησιμοποιήσουν διασημότητες όπως η Jessica Simpson. Οι δύο γιατροί πούλησαν τα δικαιώματά τους το 2016 και τώρα η προσοχή τους είναι στραμμένη στην Rodan + Fields.
4.    Dani Reiss – Kαναδός
Περιουσία: $1,3 δισεκατομμύρια
Πηγή περιουσίας: Mπουφάν

O Reiss, ο οποίος σχετικά απρόθυμα ανέλαβε την εταιρεία του παππού του το 2001, δημιούργησε το παλτό της δεκαετίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Canada Goose προώθησε το μπουφάν του δίνοντας το δωρεάν σε ανθρώπους που εργάζονται για αρκετό χρονικό διάστημα έξω στο κρύο όπως είναι οι πορτιέρηδες έξω από τα νυχτερινά κέντρα, οι ερευνητές στους πόλους και οι παρευρισκόμενοι σε φεστιβάλ ταινιών που πραγματοποιούνται σε περιοχές με κρύο καιρό όπως στο Τορόντο.
Tα μπουφάν παρκά των $1.000 είναι τώρα τάση της μόδας που τα βλέπεις στους δρόμους του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Τόκιο και έχουν οπαδούς αρκετές διασημότητες όπως η Jennifer Lopez, o Hugh Jackman και ο Daniel Craig. H μετοχή της έχει ενισχυθεί από τη δημόσια προσφορά πριν από δύο χρόνια και οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 46% το 2018, στα $450 εκατομμύρια. Ο Reiss, 45 ετών, συνέχισε την παραγωγή στην χώρα του τη ίδια ώρα που οι άλλες εταιρείες επέλεξαν άλλες χώρες. “Το να δημιουργείς μπουφάν παρκά Canada Goose στον Καναδά είναι σαν να δημιουργείς ελβετικό ρολόι στην Ελβετία”.
5.    Tatyana Bakalchuk – Ρωσίδα
Περιουσία: $1 δισεκατομμύριο
Πηγή περιουσίας: Ηλεκτρονικό εμπόριο

Είναι η δεύτερη γυναίκα στη Ρωσία που έχει γίνει δισεκατομμυριούχος και εντάσσεται στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου χάρη στην επιτυχία της εταιρείας, Wildberries, που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και εμφάνισε έσοδα ύψους $1,9 δισεκατομμυρίων πέρυσι. Ξεκίνησε την επιχείρηση το 2004 όταν ήταν 28 ετών στο διαμέρισμά της στην Μόσχα ενώ ήταν σε άδεια μητρότητας. Συνειδητοποίησε πόσο δύσκολο ήταν για την ίδια αλλά και για άλλες νεαρές μητέρες να ψωνίζουν ρούχα για τις ίδιες έχοντας ένα νεογέννητο στο σπίτι. Ο σύζυγός της Vladislav, τεχνικός υπολογιστών, αμέσως εντάχτηκε στην επιχείρηση για να τη βοηθήσει. Σήμερα η Wildberries πωλεί 15.000 μάρκες ρούχων, οικιακών προϊόντων και άλλων ειδών ενώ επεξεργάζεται περίπου 400.000 παραγγελίες την ημέρα που δέχεται από 2 εκατομμύρια καθημερινούς επισκέπτες από Ρωσία, Καζακστάν, Αρμενία και Κιργιζία.
6.    Safra Catz – Αμερικανίδα
Περιουσία: $1 δισεκατομμύριο
Πηγή περιουσίας: Oracle 

Η Catz, πρώην τραπεζίτης και τώρα συνδιευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας συχνά πιστώνεται την επιθετική στρατηγική εξαγορών της Oracle. Τον Ιανουάριο του 2005 η Oracle εξαγόρασε την ανταγωνίστρια εταιρεία PeopleSoft, μετά από διαβουλεύσεις 18 μηνών, για $11 δισεκατομμύρια. Πρόκειται για υπερδιπλάσιο ποσό από την αρχική προσφορά. Τρία χρόνια αργότερα τον Απρίλιο του 2008, εξαγόρασε την ΒΕΑ Systems για $8,5 δισεκατομμύρια μια συμφωνία που συμπεριέλαβε επίσης τον Carl Icahn, καθώς ήταν μέτοχος της BEA και ήταν και το άτομο που ώθησε την BEA στο να συμφωνήσει με την Oracle.
7.    David Fattal – Iσραηλινός
Περιουσία: $1 δισεκατομμύριο
Πηγή περιουσίας: Ξενοδοχεία 

Έχοντας δύο ιρακινούς γονείς που ήρθαν στο Ισραήλ ως πρόσφυγες, ο Fattal άρχισε να εργάζεται σε ξενοδοχεία στην ηλικία των 23 ετών ως ρεσέψιονιστ. Είχε κάνει και άλλες δουλειές προτού ιδρύσει τη δική του ξενοδοχειακή εταιρεία το 1999. “Από την ημέρα που μπήκα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, την ερωτεύτηκα” δήλωσε και πρόσθεσε “Υπάρχει μια γοητεία σε αυτό”.
Η έναρξη μιας επιχείρησης τότε στο Ισραήλ αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη. Η δεύτερη Ιντιφάντα ξεκίνησε το 2000 και διήρκεσε αρκετά χρόνια. Ωστόσο ο Fattal ευημερούσε καθώς στόχευε στους ντόπιους τουρίστες και όχι στους διεθνείς. Σήμερα η Fattal Hotels, η οποία εισήλθε στα χρηματιστηριακά ταμπλό τον Φεβρουάριο του 2019, λειτουργεί σε 40 περιοχές στο Ισραήλ και επίσης διαθέτει τα Leonardo Hotels στην Ευρώπη. “Όταν πλησιάζετε τους φιλοξενούμενους, είναι σαν να βρίσκεστε σε μια σκηνή. Πρέπει να είστε ευγενικοί και εγώ πάντα θεωρούσα πως ήταν δουλειά μου να διατηρήσω μια ευχάριστη ατμόσφαιρα”
8.    Kylie Jenner – Αμερικανίδα
Περιουσία: $1 δισεκατομμύριο
Πηγή περιουσίας: Προϊόντα μακιγιάζ

Στα 21 της χρόνια, η Jenner έγινε η νεότερη δισεκατομμυριούχος κερδίζοντας μάλιστα την περιουσία της νωρίτερα απ’ ότι κέρδισε ο Μark Zuckerberg τη δική του ο οποίος εντάχτηκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων το 2008 στα 23 του χρόνια. “Δεν περίμενα τίποτα, δεν προέβλεψα το μέλλον” δηλώνει η Jenner .”Αλλά απολαμβάνω την αναγνώριση” πρόσθεσε. Η Kylie κατέχει το 100% της εταιρείας Kylie Cosmetics, που μετρά τρία χρόνια λειτουργίας και τον περασμένο χρόνο οι πωλήσεις της άγγιξαν περίπου τα $360 εκατομμύρια. Τα περισσότερα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αλλά η Kylie Cosmetics έχει πραγματοποιήσει συμφωνία με τη Ulta η οποία και έβαλε τα προϊόντα της σε 1.163 καταστήματα “με αυτόν τον τρόπο άνθρωποι που ποτέ δεν αγόραζαν τα προϊόντα μου και δεν ήταν θαυμαστές μου μπορούν να τα δουν με τα ίδια τους τα μάτια” δήλωσε η Jenner.
9.    Daniel Ek – Σουηδός
Περιουσία: $2,2 δισεκατομμύρια
Πηγή Περιουσίας: Spotify 

Μια επιτυχής δημόσια προσφορά ήχησε σαν μουσική στα αυτιά του Ek. Η Spotify, που ιδρύθηκε πριν 13 χρόνια, έχει κεφαλαιοποίηση ύψους $24 δισεκατομμυρίων. Εξακολουθεί να μην είναι κερδοφόρα καθώς προτεραιότητά της είναι να διοχετεύσει τα χρήματα της στις εξαγορές. Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την εξαγορά των εταιρειών Gimlet Media και Anchor FM έναντι $340 εκατομμυρίων. Ο Εk δημιούργησε τη Spotify to2006 αλλά πριν από αυτό, ήταν ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος από την εργασία του σε μια σουηδική τεχνολογική εταιρεία. “Ήμουν αβέβαιος για το ποιος ήμουν και ποιος θα ήθελα να είμαι” είχε δηλώσει ο Ek το 2012.
10.    Kenny Park – Nοτιοκορεάτης
Περιουσία: $1 δισεκατομμύριο
Πηγή περιουσίας: Τσάντες 

“Ποτέ δεν είχα σκοπό να φτάσω τόσο μακριά” δήλωσε ο Kenny Park, του οποίου ο πατέρας ήταν ιδιοκτήτης μιας αλιευτικής εταιρείας. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει περιουσία κατασκευάζοντας αξεσουάρ για αμερικανικά εμπορικά σήματα όπως Michael Kors, Coach, Mark Jakobs και Alexander Wang. Η Simone Accessories κατασκευάζει περίπου 30 εκατομμύρια τσάντες και πορτοφόλια ετησίως στα εργοστάσια της στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, την Ινδονησία και την Κίνα.
 
Πηγή: Forbes.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας