Financial Times: Αυτό είναι το καλύτερο business βιβλίο του 2018

Financial Times: Αυτό είναι το καλύτερο business βιβλίο του 2018

book-covers-2-2-2-3_379250

Στις αρχές του μήνα είχαμε αναφέρει τα 3 βιβλία με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα στην ιστορία. Ανάμεσά τους ήταν το Bad Blood του John Carreyrou, το οποίo αναδείχθηκε ως το καλύτερο business book του 2018, από τους Financial Times.
Το εν λόγω βιβλίο αναλύει “τρομακτικές” ιστορίες για την ίδρυση και ανάπτυξη της Theranos, μέχρι και την κατάρρευσή της. Το 2014 η ιδρύτρια αυτής της biotech εταιρείας αξίας δισεκατομμυρίων, Elizabeth Holmes, φαινόταν σαν η θηλυκή εκδοχή του Steve Jobs.
Μια πανέξυπνη γυναίκα που παράτησε το Stanford και υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στον κλάδο της υγείας, με ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να κάνει τις εξετάσεις αίματος δραματικά φθηνότερες και πιο γρήγορες.
Κατάφερε να πείσει πολλούς μεγάλους επενδυτές, με την αξία της Theranos να φτάνει τα $9 δισ. και την περιουσία της Holmes στα $4,7 δισ. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα… η τεχνολογία της δεν δούλευε.

Στο Bad Blood λοιπόν, θα μάθετε τα πάντα για το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στην ιστορία μετά την Enron, που αναστάτωση ολόκληρη την Silicon Valley.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.