Δωρεά ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία(!)

Δωρεά ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία(!)

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία δίνει δισεκατομμύρια για φιλανθρωπικό σκοπό, δωρεά η οποία μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας.
Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Wipro (WIT) Azim Premji παραδίδει μετοχές αξίας περίπου 530 δισεκατομμυρίων ρουπών (7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα. Ο Premji έχει δωρίσει συνολικά 21 δισεκατομμύρια δολάρια στο Azim Premji Foundation, συμπεριλαμβανομένου του 67% των μετοχών της Wipro, σύμφωνα με το ίδρυμα.
Σύμφωνα με τον δείκτη της Bloomberg Billionaires, o 73χρονος έχει περιουσία μεγαλύτερη των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι επίσης ο πρώτος Ινδός που υπογράφει την Giving Pledge, μια εκστρατεία που ξεκίνησε από τον Warren Buffett τον Bill και την Melinda Gates για να ενθαρρύνει δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο να δεσμεύουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο Premji αντιπροσωπεύει το 80% των «μεγάλων δωρεών» – που υπολογίζονται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ρουπίες (1,4 εκατομμύρια δολάρια) – από τα πλουσιότερα άτομα της Ινδίας το οικονομικό έτος 2018, σύμφωνα με τη φετινή έκθεση φιλανθρωπίας της Ινδίας από τη συμβουλευτική εταιρεία Bain & Company και το φιλανθρωπικό ταμείο Dasra . Οι ιδιώτες στην Ινδία δωρίζουν περίπου 430 δισεκατομμύρια ρουπίες (6,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κάθε χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση.
Η Wipro ιδρύθηκε από τον πατέρα του Premji το 1945 ως παραγωγός φυτικού ελαίου και μεταφέρθηκε στη βιομηχανία της τεχνολογίας στη δεκαετία του 1980 υπό την ηγεσία του Premji. Από τότε έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής της Ινδίας, με περισσότερους από 160.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και πάνω από 1.200 πελάτες σε βιομηχανίες που κυμαίνονται από την αεροδιαστημική μέχρι τη λιανική αγορά.
Το Azim Premji Foundation επικεντρώνεται στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και διευθύνει το Azim Premji University στη Μπανγκαλόρ. Η τελευταία δωρεά του δισεκατομμυριούχου θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανοίξει ένα δεύτερο πανεπιστήμιο και να «κλιμακωθεί σημαντικά», δήλωσε ο οργανισμός.
Πηγή: CNN

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας