Οι πιο κερδοφόρες εταιρείες του κόσμου

Οι πιο κερδοφόρες εταιρείες του κόσμου

GettyImages-1060975538

Η Apple είναι από καιρό γνωστή ως η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο, αλλά αυτές οι μέρες είναι παρελθόν. Προετοιμάζοντας να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας αναγκάστηκε να αποκαλύψει στοιχεία και αξιολογήθηκε εκ των υστέρων από την Moody’s για να αποδειχτεί ότι έχει κερδίσει 111,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της.
Στην πραγματικότητα, τα καθαρά κέρδη της Αραβικής εταιρείας ισοδυναμούσαν με τα καθαρά κέρδη της Apple, της μητρικής εταιρείας της Google “Alphabet” και της Exxon Mobil μαζί, σύμφωνα με το Bloomberg. Προηγουμένως, οι λογαριασμοί της Saudi Aramco παρέμειναν ως επί το πλείστον μυστικοί, από τότε που η εταιρεία κρατικοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970.
Η IPO της Saudi Aramco είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο έτος αλλά έχει προγραμματιστεί για το 2021.
Δεδομένου ότι τα κέρδη είναι γνωστά μόνο για εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή εκείνες που σκοπεύουν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, τα κέρδη μεγάλου αριθμού εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ιδίως των κρατικών εταιρειών, παραμένουν άγνωστα και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Η λίστα με τις 7 πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο για το 2018:

Πηγή : Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας