3 χρόνια VentureFriends: ο ορισμός της επιτυχίας στο ελληνικό Startup οικοσύστημα (εικόνα)

3 χρόνια VentureFriends: ο ορισμός της επιτυχίας στο ελληνικό Startup οικοσύστημα (εικόνα)

enturefriends

Το VentureFriends γιορτάζει το τρίτο χρόνο παρουσίας του στο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και κάνει μια αναδρομή στο αποτύπωμα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, μέσα από τις επενδύσεις του.
Συνολικά 79,2 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί σε 27 startups, που ανήκουν στο portfolio του fund, εκ των οποίων τα 32,3 εκατ. προέρχονται από το VentureFriends και τα υπόλοιπα από διεθνείς επενδυτές.
Στο παρακάτω infographic αποτυπώνονται όλα τα σημαντικά στατιστικά και οι επιτυχίες του πιο δυνατού ελληνικού VC fund.
Ενδεικτικά, μέσω των επενδύσεών τους έχουν δημιουργηθεί 928 θέσεις εργασίας (με τις 471 να είναι στην Ελλάδα) και τα συνολικά ετήσια έσοδα του portfolio τους να αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ (με το 88% αυτών να παράγεται από το εξωτερικό).
Επίσης, 8 από τις Startups που έχουν επενδύσει παράγουν έσοδα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο. Όπως η Blueground, o Douleutaras,  το Spot-a-wheel, η Welcome-Pickups, το Instashop και άλλες.
Φυσικά το μέλλον μόνο καλύτερο προβλέπεται!

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.