Πόσο κοστίζει ένα franchise καφέ στην Ελλάδα;

Πόσο κοστίζει ένα franchise καφέ στην Ελλάδα;

Franchise_Cafe

Τα Franchise καφέ αποτελούν έναν κλάδο που ανθίζει τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά. Οι Έλληνες, αγαπάμε πολύ τον καφέ και γι αυτό τον εξελίσσουμε συνεχώς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους καφέδες τύπου Freddo που προτιμούνται από το ελληνικό κοινό.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτού του κοινού είναι το συναισθηματικό δέσιμο με το Brand. Με βάση αυτά δεν είναι τυχαίο ότι τα καφεκοπτεία και οι καφετέριες Franchise ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.
Αρκετοί έχουν καταλάβει εδώ και καιρό αυτά τα χαρακτηριστικά και το εύρος της αγοράς και γι αυτό αποφασίζουν να επενδύσουν σε ένα Franchise.
Κάποιοι το επιλέγουν απλά επειδή βλέπουν σε αυτό μια καλή ευκαιρία να βγάλουν κέρδος. Άλλοι επειδή πάντα ήθελαν να ανοίξουν ένα δικό τους καφέ αλλά δεν ήξεραν πως να το ανοίξουν και να το λειτουργήσουν και το Fraschise τους λύνει σε ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.
Φυσικά και η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, ακόμα και αν το Brand που επιλέξει κάποιος συνεχίσει να είναι η βασική προτίμηση των καταναλωτών. Η τοποθεσία του καταστήματος παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο καθώς πρέπει να εκτιμάται η ποσότητα και τα χαρακτηριστικά των υποψήφιων πελατών καθώς και ο ανταγωνισμός. Η επιλογή του προσωπικού, είναι ακόμη ένας παράγοντας τόσο με κριτήριο τις ικανότητες (δεν αρκεί μόνο η σιγουριά για την ποιότητα τον υλικών) όσο και με βάση τον χαρακτήρα.
Σίγουρα όμως, ακόμα και αν δεν έχετε ως άμεσο στόχο να ανοίξετε ένα καφέ, πολλοί έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το κόστος αγοράς ενός Franchise. Ποια είναι η τιμή του και ποιο το συνολικό αρχικό κόστος της επένδυσης;
Το Business Review Greece, με πληροφορίες του Franchiseportal.gr σας παραθέτει τα βασικά κόστη που απαιτούνται για να ανοίξετε κάποιο από τα πιο διάσημα ελληνικά Frinchise.
Coffee Island

  • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €65.000
  • Έξοδα κατασκευής καταστήματος:€ 15.000-20.000
  • Έξοδα εξοπλισμού καταστήματος:€ 20.000
  • Αρχικό εμπόρευμα:€ 10.000
  • Entry fee: €15.000

Mikel

  • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €75.000 εως €130.000
  • Entry fee: €5.000 εως €10.000

Coffee Berry

  • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €58.000
  • Entry fee: €10.000

Coffee Lab

  • Μέσο Ύψος Επένδυσης: €55.000
  • Entry fee: €15.000

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.