Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού ηγέτη

Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού ηγέτη

igesia-brgreece-igetis-omada-omadikotita

Πολλές φορές όταν έχεις να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση, όταν σε πιέζει ο χρόνος, όταν οικογένεια, υπάλληλοι, πελάτες και εταιρεία βασίζονται πάνω σου και εσύ τα καταφέρνεις, τότε είναι πολύ πιθανό να νομίζεις πως είσαι υπεράνθρωπος.
Και γιατί όχι άλλωστε; Έρχεσαι αντιμέτωπος με προβλήματα πολυπλοκότητας, με στενές προθεσμίες και έχεις την ικανότητα να δουλέψεις όσες ώρες χρειαστεί μέχρι να τα βγάλεις πέρα. Είσαι άτρωτος. Αυτά και άλλα πολλά μέχρι να φας τα μούτρα σου. Αυτή είναι η πραγματική στιγμή που αναγνωρίζεις πως είσαι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους και ήρθε η ώρα να ζητήσεις βοήθεια για να τα βγάλεις πέρα. Γιατί οι πραγματικά καλοί ηγέτες, αναγνωρίζουν το πότε βρίσκονται σε ευάλωτη θέση και δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια.
Όπως αναφέρει και ο Peter Bregman, CEO Bregman Partners στο HBR: “Νόμιζα πως ήμουν δυνατός μέχρι που έπεσα με το ποδήλατό μου σε μια λακκούβα και χτύπησα άσχημα. Μόνο ένα πράγμα γνώριζα εκείνη την στιγμή με σιγουριά, πως είμαι πολύ, πολύ ευάλωτος”.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Peter, η ηγεσία αφορά την σύνδεση. Οι άνθρωποι θα σε ακολουθήσουν, θα εργαστούν σκληρά για σένα, θα δημιουργήσουν και θα θυσιάσουν, εάν αισθάνονται ότι είναι συνδεδεμένοι με εσένα. Θα μπορέσει κανείς να συνδεθεί πραγματικά μαζί σου, να σε εμπιστευτεί πραγματικά, αν δείχνεις μόνο τα σημεία που νομίζεις ότι θα εντυπωσιάσουν; Πόσο καιρό νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις; Πόσο καιρό πριν απογοητευτούν;
Με άλλα λόγια, οι αδυναμίες μας μας κάνουν πιο ευάλωτους εάν επιλέξουμε να τις κρύψουμε. Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια, μην φοβηθείς να την ζητήσεις.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.