Twitter: από ένα κομμάτι χαρτί σε τεχνολογικό γίγαντα

Twitter: από ένα κομμάτι χαρτί σε τεχνολογικό γίγαντα

dorsey-note-edited_3461057b

“Είμαι χαρούμενος που αυτή η ιδέα παίρνει μορφή, ελπίζω να τα πάει καλά. Μερικά πράγματα αξίζουν την αναμονή”
Αυτά ήταν τα λόγια του Jack Dorsey το 2006, λίγους μήνες αφού δημιούργησε το Twitter (που αρχικά λεγόταν Twttr).  Φυσικά σήμερα είναι σταθερά ένα από τα top κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο, με 330 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, 500 εκατομμύρια Tweets καθημερινά και ετήσια έσοδα της τάξης των $711 εκατομμυρίων.
Για να γίνει όμως το Twitter αυτό που είναι σήμερα, σημαίνει πως κάποτε ήταν απλά μια… ιδέα. Και επειδή είναι πάντα ωραίο να μαθαίνουμε πώς ήταν εταιρείες-κολοσοί όταν ήταν μόνο ένα “πλάνο” σε ένα κομμάτι χαρτί, ο Jack Dorsey δημοσίευσε το δικό του αυτό χαρτί όπου το 2000 σχεδίασε το Twitter όπως το είχε στο μυαλό του:

Αρχικά ήθελε να το ονομάσει Stat.us και αντί για “follow” θα υπήρχε το “watching”, συνοδευόμενο από 2 ματάκια. Ήθελε να δημιουργήσει ένα “ζωντανό” ημερολόγιο και για τα επόμενα 6 χρόνια ανέπτυξε την ιδέα στο μυαλό του γιατί πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί παντού.
Και αφού επιβεβαίωσε τις υποθέσεις του έπιασε δουλειά και με πολύ κόπο έφτιαξε το twitter που γνωρίζουμε όλοι σήμερα.

Jack Dorsey, περιουσία $5.2 δισ.

Κατί που ίσως δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι το 2008 ο Dorsey απολύθηκε από την ίδια του την εταιρεία (σας θυμίζει κάποιον άλλον;), αλλά ίδρυσε το Square που διαχειρίζεται online πληρωμές και σήμερα έχει έσοδα $2.2 δισ.
Ύστερα από λίγα χρόνια επέστρεψε στο Twitter όπου μέχρι σήμερα το διευθύνει ταυτόχρονα με το Square.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.