Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

richest_female

Το The Forbes 2019 Billionaires List αποκαλύπτει ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, αλλά επίσης και πώς κατανέμεται ο πλούτος μεταξύ των φύλων.
Πλέον, θα πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο η MacKenzie Bezos, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, που της απονεμήθηκε ένα ποσό περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια στο διακανονισμό του διαζυγίου τους την Πέμπτη, γεγονός που την έκανε σε μια στιγμή την τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.
Η 48χρονη είναι απόφοιτος του Πρίνστον, βραβευμένη συγγραφέας και εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Bystander Revolution κατά του bullying.
Σύμφωνα με τον κατάλογο, υπάρχουν μόνο 12 γυναίκες μεταξύ των 100 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη και όλες τους έχουν κάνει την τύχη τους με κληρονομιά (ή διαζύγιο) από έναν πλούσιο συγγενή ή σύζυγο.
Η γαλλική κληρονόμος της L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, είναι πρώτη στη λίστα αυτή τη χρονιά, παίρνοντας το προβάδισμα από την πιο πλούσια γυναίκα του περασμένου έτους, την Walirart (κληρονόμος Alice Walton).
H πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα του 2019 έρχεται στην θέση 149 της λίστας. Η Wu Yajun από το Πεκίνο ήταν, μαζί με τον τότε σύζυγό της, μεταξύ των συνιδρυτών της εταιρείας Longph Properties, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και μετά το διαζύγιο, προεδρεύει μόνη της.
Συνολικά, οι γυναίκες από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ έχουν μεγάλη παρουσία στον κατάλογο αυτοδημιούργητων δισεκατομμυριούχων.
Η Ρίτα Τονγκ Λιου από το Χονγκ Κονγκ έκανε επίσης μεγάλη περειουσία με τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας στην περίφημη πόλη, ενώ η Chan Laiwa, συγκέντρωσε την περιουσία της, κάνοντας το ίδιο στο Πεκίνο.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας