Μια ματιά στο portfolio της Berkshire Hathaway του Warren Buffett

Μια ματιά στο portfolio της Berkshire Hathaway του Warren Buffett

buffett-share3

Όπως είναι κοινώς αποδεκτό, ο Warren Buffett ξέρεις ίσως περισσότερα για τις επενδύσεις από οποιονδήποτε άλλον επιχειρηματία στον κόσμο.
‘Εχει περισουσία $82.5 δισ., είναι ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και CEO της Berkshire Hathaway. Η ίδια αυτό που κάνει είναι να επενδύει σε άλλες εταιρείες αγοράζοντας μετοχές τους… και μάλιστα το κάνει πολύ καλά!
Έχει ετήδια έσοδα της τάξεως των $248 δισεκατομμυρίων, απασχολεί 380,00 υπαλλήλους, είναι η 7η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης και δημοφιλής για τις πιο ακριβές μετοχές Α τάξης. Συγκεκριμένα $300,000 η κάθε μια!
Είναι εύλογο να αναρωτηθείτε πού έχει επενδύσει η Berkshire τέλος πάντων για να φτάσει αυτά τα νούμερα.  Για να σας λύσουμε την απορία, η εταιρεία έχει εξαγοράσει:

  • Το 100% των GEICO (ασφαλιστική εταιρεία), Duracell, Dairy Queen, BNSF (σιδηρόδρομοι), Lubrizol, Fruit of the Loom, Helzberg Diamonds (κοσμήματα), Long&Foster (μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων στις ΗΠΑ), Pamperded Chef και NetJets.
  • Το 26.7% της Kraft-Heinz
  • To 17.6% της American Express
  • Το 9.4% της Coca-Cola
  • Το 5.22% της Apple
  • To 6.8% της Bank of America
  • Το 9.9% της Wells Fargo

…και η λίστα συνεχίζεται. Το σίγουρο είναι πάντως πως ένα πανίσχυρο χαρτοφυλάκιο όπως αυτό, ένας πανέξυπνος ηγέτης όπως ο Warren Buffett και οι στενοί του συνεργάτες, δικαιολογούν την παγκόσμια επιτυχία της εταιρείας.
 

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.