5 βιβλία που ενέπνευσαν τον Warren Buffett

5 βιβλία που ενέπνευσαν τον Warren Buffett

maxresdefault

Ο Warren Buffett εκτός από μεγάλος επενδυτής είναι και γνωστός “βιβλιοφάγος”. Κοντινοί του συνεργάτες έχουν δηλώσει πως δεν έχουν δει άνθρωπο να διαβάζει τόσο πολύ, καθώς αν και 88 χρονών δεν σταματάσει να μαθαίνει ποτέ!
Μάλιστα, όταν κάποιος τον ρώτησε ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας, ο ίδιος έδειξε μια στοίβα με βιβλία και είπε:
“Διάβαζε περίπου 500 σελίδες κάθε μέρα. ‘Ετσι δουλεύει η γνώση, χτίζεται σιγά-σιγά, σαν το επιτόκιο. Όλοι μπορείτε να το κάνετε, αλλά λίγοι όντως θα το κάνετε…”
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα 5 αγαπημένα βιβλία του Warren Buffet σύμφωνα με τον ίδιο:

  1. The Intelligent Investor (το διάβασε στα 19 του και του έδωσε το κατάλληλο νοητικό πλαίσιο για τις επενδύσεις)
  2. Common Stocks And Uncommon Profits (τον βοήθησε εξαιρετικά στην προσέγγισή του σε μια επένδυση)
  3. Business Adventures: 12 Classic Tales from the World of Wall-Street (έδωσε μάλιστα και ένα στον φίλο του Bill Gates, καθώς είναι το αγαπημένο του βιβλίο)
  4. Poor Charlie’s Almanack: The Wit and Wisdom of Charles T.Munger (“δεν θα διαβάσετε κάποιο βιβλίο με πιο χρήσιμες συμβουλές από αυτό” είπε ο Buffett)
  5. Outsiders (το πρότεινε μάλιστα σε όλους τους μετόχους του σε μια γενική συνέλευση αποκαλώντας το “εξαιρετικό”)

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.