Γνωρίστε τον 19χρονο αθλητή που τον θέλουν όλες οι αθλητικές μάρκες

Γνωρίστε τον 19χρονο αθλητή που τον θέλουν όλες οι αθλητικές μάρκες

Το 2003, ο κόσμος των σπορ άλλαξε για πάντα όταν ο (τότε) 18χρονος μπασκετμπολίστας Lebron James επιλέχθηκε νο.1 από τους Cleveland Cavaliers στα draft εκείνης της χρονιάς. Από την στιγμή που ενηλικιώθηκε, όλες οι μεγάλες αθλητικές μάρκες του κόσμου τον ήθελαν. Από την Nike και την Adidas, μέχρι την Jordan και την Reebok. Όλοι θεωρούσαμε πως δεν θα βρεθεί άλλος αθλητής για τον οποίο όλα τα αθλητικά brands θα παλεύουν για ένα συμβόλαιο. Παρόλα αυτά, 16 χρόνια μετά, τα ίδια (και περισσότερα) brands κυνηγάνε έναν νέο σούπερ σταρ. Τον Zion Williamson.
Τα πρώτα σημάδια
Ο Zion Williamson γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 2000 στο Salisbury της Βόρειας Καρολίνα. Όταν ήταν μόλις 5 ετών, έβαλε στόχο να γίνει σταρ του κολεγιακού μπάσκετ, και από τα 9 του άρχισε να ξυπνάει στις 5 το πρωί για να προπονείται. Αγωνίστηκε σε πρωταθλήματα εφήβων για την ομάδα των Sumter Falcons με προπονητή την μητέρα του Sharonda Sampson, όπου οι αντίπαλοί του ήταν έως και 4 χρόνια μεγαλύτεροί του(!)
Αργότερα, άρχισε να προπονείται με τον πατριό του Lee Anderson, προκειμένου να βελτιώσει τις ικανότητές του ως άσος (point guard). Συμμετείχε στην ομάδα μπάσκετ του Johnakin Middle School στο Marion της Νότιας Καρολίνας όπου είχε μέσο όρο 20 πόντους ανά αγώνα, ενώ στα 2 χρόνια που ήταν εκεί, η ομάδα έχασε μόλις 3 αγώνες.
Η συνέχεια της επιτυχίας
Ο Williamson για τα τελευταία 4 σχολικά του χρόνια (High School) πήγε στο Spartanburg Day School, όπου……….νομίζω τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους:
1η σεζόν:24,4 πόντους, 9,4 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ, 3,3 κλεψίματα και 3,0 μπλοκ
2η σεζόν: 28,3 πόντους, 10,4 ριμπάουντ, 3,9 μπλοκ και 2,7 κλεψίματα
3η σεζόν: 36,8 βαθμούς, 13 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2,5 μπλοκ
4η σεζόν: 36,4 βαθμούς, 11,4 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ
Με τέτοια στατιστικά, ήρθαν και άπειρα βραβεία: McDonald’s All-American, Jordan Brand Classic, Nike Hoops Summit, South Carolina Mr.Basketball και πολλά άλλα(!)
Υπό την καθοδήγηση ενός θρύλου
Μετά από μια τόσο εξαιρετική σχολική καριέρα, όλα τα μεγάλα κολλέγια των Ηνωμένων Πολιτειών του κάνανε πρόταση. Μερικά από αυτά είναι: Kentucky, Clemson, North Carolina, UConn, Duke, UCLA και Kansas. Παρόλο αυτά, ο Zion επέλεξε το Duke με προπονητή τον θρυλικό Mike Krzyzewski (πρώην προπονητή και της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, όπου κατέκτησε 5 χρυσά μετάλλια). Εκεί, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ με μέσους όρους των 22,6 πόντων, 8,9 ριμπάουντ, 2,1 κλεψίματα και 1,8 μπλοκ.
Η εμπορικότητα
Αν και μόνο 18, ο Zion θεωρείται ήδη ένας από τους πιο διάσημους αθλητές του κόσμου. Όλες οι αθλητικές μάρκες, μεγάλες και μικρές παλεύουν για να κλείσουν συμφωνία μαζί του, με πολλές πηγές να αναφέρουν για συμβόλαια ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα άλλο τρελό στατιστικό είναι το γεγονός ότι οι αγώνες του Duke είχαν μεγαλύτερη τηλεθέαση από ό, τι τα 101 τηλεοπτικά κανάλια του δικτύου για το NBA, καθώς είχε 2,3 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο, σε αντίθεση με τους 1,9 εκ. για το ΝΒΑ.
Το μόνο που αναμένουμε όλοι είναι το ποια θα είναι η απόφαση του Williamson, καθώς δεν έχει δηλώσει ακόμα αν θα φύγει από το Duke για το φετινό draft του ΝΒΑ. Όποια και να είναι όμως η απόφασή του, το μόνο σίγουρο είναι το μέλλον του 19χρονου είναι πολλά υποσχόμενο και γεμάτο ενθουσιασμό.
Πηγή: Wikipedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας