Elon Musk: Αυτά τα 2 πράγματα θα έκανα αν ήμουν 22

Elon Musk: Αυτά τα 2 πράγματα θα έκανα αν ήμουν 22

elon-musk

O Elon Musk είναι αναμφισβήτητα από τους πιο επιτυχημένους και καινοτόμους επιχειρηματίες της εποχής μας. Αρχικά έγινε γνωστός σας συνιδρυτής της PayPal, όπου μετά το exit της από την eBay επένδυσε όλα τα λεφτά απ’το μερίδιό του σε 2 επιχειρήσεις.
Η μία είναι η Tesla και η άλλη η SpaceX. Εταιρείες δισεκατομμυρίων που νομίζουμε είναι δίκαιο να παραδεχθούμε ότι, έως έναν βαθμό τουλάχιστον, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
Παραδόξως ή όχι, ο Elon Musk πιστεύει πως αν ξεκινάς κάτι δικό σου δεν είναι απαραίτητο να “αλλάξεις τον κόσμο”. Αν κάνεις έστω και κάτι μικρό που είναι χρήσιμο για την κοινωνία και που δίνει αξία σε πολλούς ανθρώπους, είναι πολύ καλό.
Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον Sam Altman της Y Combinator, αναφέρει πως αν ήταν ξανά 22 θα ασχολούταν με 2 πράγματα, τα οποία θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Το ένα είναι η τεχνητή νοημοσύνη (AI), δηλαδή κάτι που εφόσον εφαρμοστεί σωστά θα βελτιώσει τις ζωές μας στο μέλλον.
Και το άλλο είναι η γενετική, καθώς αν θεραπευτούν ασθένειες όπως το Alzheimer’s θα σωθούν εκατομμύρια ζωές και με την πάροδο της τεχνολογίας, κάποτε θα είναι εφικτό.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.