Οι 5 ποδοσφαιρικές ομάδες με αξία 11αδας που ξεπερνά το 1 δισ!

Οι 5 ποδοσφαιρικές ομάδες με αξία 11αδας που ξεπερνά το 1 δισ!

raheem-sterling-manchester-city-2018-19_yh3ha84z9dll1d9gwsp3umpqc

Τα τελευταία 10-15 χρόνια η βιομηχανία του ποδοσφαίρου έχει γνωρίσει μια εκρηκτική ανάπτυξη, με τα έσοδα από χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα να κυμαίνονται στις τάξεις των δισεκατομμυρίων για τα “μεγάλα” πρωταθλήματα, και τα έξοδα για μεταγραφές και μισθούς παικτών να είναι υψηλότερα από ποτέ.
Έτσι, τον περασμένο μήνα το CIES Football Observatory ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που υπολογίζει την συνολική αξία των ποδοσφαιριστών κάθε ομάδας στα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία-Γερμανία-Ιταλία-Ισπανία-Γαλλία).
Ο εν λόγω αλγόριθμος εντόπισε 5 ομάδες που η αξία της βασικής 11άδας τους ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα είναι η αλήθεια.
Το ενδιαφέρον είναι ότι 4 από τις 5 ομάδες βρίσκονται στην Premier League, γεγονός που επιβεβαιώνει την οικονομική δύναμη του αγγλικού πρωταθλήματος.
Η μοναδική μη-αγγλική ομάδα είναι η Barcelona (3η), με αξία 11άδας 1.2 δισ. ευρώ. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Manchester City, με αξία που αγγίζει το 1.5 δισ. ευρώ.
Στην 2η θέση βρίσκεται η Liverpool με αξία 1.3 δισ. ευρώ, ενώ ακολοθούν οι Tottenham και Manchester United με αξία λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, η ομάδα της Tottenham είναι αυτή που χρειάστηκε το μικρότερο κόστος για να “συναρμολογηθεί”, καθώς κόστισε μόλις 365 εκ. ευρώ. Δηλαδή η αξία της σχεδόν τριπλασιάστηκε.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.