Κίνα: Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ σταθεροποιείται στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας

Κίνα: Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ σταθεροποιείται στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας

China-economy-China-trade-news-China-currency-China-news-938x450

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας εξέδωσε τεράστια οικονομικά στοιχεία την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης αναθεώρησης της αύξησης του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η οικονομία της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,4% τους πρώτους τρεις μήνες, ισοφαρίζοντας τον ρυθμό ανάπτυξης του προηγούμενου τριμήνου, που ήταν βέβαια το χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν 30 χρόνια.
Παρόλο που αυτό δεν ακούγεται πολύ καλο, οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν χειρότερα από την ανακοίνωση, γι ‘αυτό και η σταθεροποίηση της ανάπτυξης σε επίπεδο τελευταίου τριμήνου εκτιμήθηκε από τις αγορές σε όλο τον κόσμο.
Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τροφοδοτήθηκαν από μια απότομη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και της υγιούς καταναλωτικής ζήτησης. Και τα δύο έδοέχ σημαντικό περιθώριο και αποτρέπουν έτσι την περαιτέρω επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.
Οι αναλυτές αποδίδουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Κίνας που αγωνίζεται σε ένα εκτεταμένο πακέτο κινήτρων, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών περικοπών και των αυξημένων δαπανών για τις υποδομές, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά το εάν σηματοδοτεί την έναρξη μιας σταθερής ανάκαμψης.
Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας, επισημαίνοντας τις θετικές πτυχές των σημερινών ανακοινώσεων, προειδοποιεί επίσης για «συνεχείς οικονομικές πιέσεις προς τα κάτω», αποδίδοντας το στην «επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και του διεθνούς εμπορίου, στην αύξηση των διεθνών αβεβαιοτήτων καθώς και των εγχώριων διαρθρωτικών προβλημάτων».

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.