Έφηβος μηνύει την Apple για $1 δισ. λόγω της αναγνώρισης προσώπου

Έφηβος μηνύει την Apple για $1 δισ. λόγω της αναγνώρισης προσώπου

seoul-apple-garosugil-apple-store-hero

Ο 18χρονος Νεοϋορκέζος Ousman Bah, καταθέτει μήνυση εις βάρος της Apple με την καταγγελία ότι η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου στα καταστήματά της, τον συνέδεσε λανθασμένα με σειρά ληστειών.
Ο έφηβος συνελήφθη στο σπίτι του τον περασμένο Νοέμβριο και υποστηρίζει ότι στην φωτογραφία του εντάλματος σύλληψης… δεν είναι ο ίδιος!
Ο δικηγόρος του Bah αναφέρει πως: ο νεαρός αναγκάστηκε να υποστεί πολλές ερωτήσεις και ψευδείς κατηγορίες, γεγονός που του δημιούργησαν μεγάλο στρες και είχαν κακό αντίκτυπο στην καθαρή εικόνα που τόσο του πήρε να κτίσει…”
Σύμφωνα με την SiliconValley.com, η μήνυση περιλαμβάνει αποζημίωση $1 δισ. από την Apple και δικαστική εντολή που απαιτεί από την εταιρεία να διορθώσει τα συστήματα ανγνώρισης προσώπου στα καταστήματά της.
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.