Πώς θα σε θυμούνται από την πρώτη κιόλας γνωριμία

Πώς θα σε θυμούνται από την πρώτη κιόλας γνωριμία

gnorimia-br

Οι συγκεντρώσεις προκαλούν πάντα εγκεφαλική συμφόρηση. Πολύς κόσμος, πολλά ονόματα, πολλές πληροφορίες. Και αν εσύ δεν δυσκολεύεσαι να θυμάσαι ποιους γνώρισες και ποια η ιδιότητα σου, οι παρακάτω 6 τρόποι θα σε βοηθήσουν να μείνεις αξέχαστος στα μάτια των άλλων, που ενδεχομένως ξεχνούν το όνομα του ατόμου που μόλις γνώρισαν το επόμενο κιόλας λεπτό.
Επανάλαβε τις απαντήσεις
Με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Ειδικά σε συγκέντρωση με πολλά άτομα, είναι σχεδόν αδύνατο να θυμάται κάποιος το όνομα σου από την πρώτη φορά που θα συστηθείτε. Μην διστάσεις να αναφέρεις ξανά το όνομα σου από μόνος σου, χωρίς να χρειαστεί να φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση. Όσες περισσότερες φορές απευθυνθείς σε εκείνον χρησιμοποιώντας κάθε φορά το όνομα σου, τόσο πιο εύκολο θα γίνει για τον εγκέφαλο να το απομνημονεύσει.
Κάνε ερωτήσεις
Κάθε καινούργια πληροφορία που δέχεσαι από ένα άτομο που μόλις γνώρισες, βοηθάει τον εγκέφαλο να «χτίσει» μια νέα βάση δεδομένων. Ένα όνομα με ένα επάγγελμα δεν λένε τίποτα στο μυαλό σου. Θα μπορούσε να είναι και η άχρηστη πληροφορία μιας σύντομης γνωριμίας. Όμως όσες περισσότερες είναι οι ερωτήσεις, τόσο αναγκάζεται ο εγκέφαλος να συγκεντρώνει νέα στοιχεία για τη πρόσφατη γνωριμία. Τελικά, δημιουργείται μια νέα καρτέλα. Και αυτός είναι ο λόγος που κάποια άτομα -και όσα σου λένε- τα θυμάσαι περισσότερο ή καλύτερα από κάποια άλλα.
Διηγήσου μια ιστορία
Ένα περιστατικό από τη σημερινή μέρα για παράδειγμα. Ανάφερε αρκετές φορές το όνομα σου ενδιάμεσα, ή και δώσε σχετικές πληροφορίες για τον τομέα της εργασίας σου. Με αυτό τον τρόπο έχεις λύσει ήδη τις απορίες των περισσοτέρων, χωρίς να επακολουθήσουν τυπικοί βαρετοί διάλογοι. Άλλωστε οι περισσότεροι, θα ρωτήσουν τι δουλειά κάνεις καθαρά από ευγένεια και όχι από ενδιαφέρον.
Να είσαι σύντομος
Ειδικά στα πρώτα λεπτά μιας γνωριμίας, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μακρυγορήσεις. Ο συνομιλητής σου μπερδεύεται με τις υπερβολικές και ανούσιες πληροφορίες που του ξεφουρνίζεις, επειδή απλούστατα κάνεις παρεμβολές στη συγκομιδή των πληροφοριών που κάνει ο εγκέφαλος του. Οι πρώτες πληροφορίες μιας προσωπικής επαφής, πρέπει να συλλέγονται άμεσα. Οπότε, stick to the point.
Δημιούργησε προσωπική επαφή
Είναι θέμα στρατηγικής. Για παράδειγμα, αν γνωρίσεις κάποιον που έχεις το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, είναι πολύ πιο πιθανό να σε θυμηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα κοινά που τυχόν να παρατηρηθούν πάνω στη κουβέντα, όπως για παράδειγμα το ίδιο επάγγελμα, η ίδια μάρκα αυτοκίνητο ή ο πρόσφατος κοινός προορισμός που είχατε στις διακοπές σας. Όσο περισσότερο τονίζεται η συζήτηση γύρω από τα παραπάνω θέματα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να σε ξεχάσουν οι πρόσφατες γνωριμίες σου.
Γίνε ξεχωριστός
Εκεί που οι πληροφορίες αποτυγχάνουν, έρχονται να σώσουν την ημέρα – ή τη βραδιά – οι εντυπώσεις. Μπορεί μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην δίνει κανείς δεκάρα για το τι δουλειά κάνεις ή πως σε λένε. Άλλα όλοι θα θυμούνται τον άνθρωπο που θα πει ένα πετυχημένο ανέκδοτο ή που θα μοιράσει σε όλους σφηνάκια. Πολλές φορές, το να γίνεις αξέχαστος, απαιτεί μόνο θάρρος και φαντασία.
 
Πηγή: askmen.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας