Richard Branson: 8 συμβουλές για την επιτυχία και την ευτυχία

Richard Branson: 8 συμβουλές για την επιτυχία και την ευτυχία

richard-branson_38533

Ο πολυεκατομμυριούχος Richard Branson ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση ως έφηβος. Από τότε ίδρυσε πλήθος εταιρειών, όπως οι Virgin Records, Virgin Airlines, Virgin Express, Virgin Mobile, Virgil Hotels, Virgin Cruises και Virgin Galactic.
Αλλά δεν είναι μόνο η ικανότητά του να δημιουργεί επιχειρηματική επιτυχία που τον ξεχωρίζει. Ο Branson μοιάζει να είναι σταθερά “ευτυχισμένος”. Όταν δεν ασχολείται με κάποιο υπαίθριο άθλημα ή ακραίο χόμπι, ξοδεύει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του.
Σύμφωνα με το Branson, η δημιουργία μιας τέτοιας ζωής είναι πολύ απλή: αγαπάτε τους άλλους, είστε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε, είστε ευγενικοί, είστε προσεκτικοί και “Ποτέ δεν λέτε όχι, απλά συνεχίζετε μέχρι να πετύχετε”. Παρακάτω ακολουθούν 8 συμβουλές του που μπορείτε να ακολουθήσετε αν θέλετε και εσείς μια ζωή σαν τη δική του.
1. Μη μετράτε την επιτυχία σας με το ποσό των χρημάτων που βγάζετε.
Πολύ συχνά, οι άνθρωποι μετρούν την επιτυχία τους με το πόσα χρήματα βγάζουν, αλλά ο Branson μας διαβεβαιώνει ότι εάν διασκέδασουν και επικεντρωθούν στο να κάνουν τον κόσμο καλύτερο τα χρήματα θα έρθουν. Σε ένα άρθρο που δημοσίευσε στη σελίδα του στο LinkedIn, ο Branson έγραψε: “Είναι μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη ότι τα χρήματα είναι μέτρο επιτυχίας για έναν επιχειρηματία. Δεν είναι, ούτε πρέπει να είναι. Δεν έχω πάει ποτέ στην επιχείρηση μου για να βγάλω λεφτά.” Ανεξάρτητα από το τι έχετε επιτύχει στη ζωή, θα πρέπει πάντα να αισθάνεστε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Η επιτυχία είναι ένας κινούμενος στόχος – πρόκειται για την προσπάθεια να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε, αλλά και να εκτιμήσετε τι έχετε τη συγκεκριμένη στιγμή.
2. Αποσυνδεθείτε και εστιάστε στην συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο.
Όπως και οι περισσότεροι από εμάς, ο Branson αγαπά την τεχνολογία, αλλά βλέπει και τα όριά της, ειδικά όταν έρχεται ανάμεσα σε αυτόν και εκείνους που νοιάζεται. Όπως λέει, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο και γι ‘αυτό θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφήσετε τις συσκευές σας στην άκρη. Ο  Branson προσπαθεί σκληρά να εστιάσει την προσοχή του σε όποιον είναι μαζί του. Δουλεύει ενεργά ακούγοντας και σημειώνοντας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και βάζει στην άκρη το κινητό του τηλέφωνο για να εστιάσει την προσοχή του στην οικογένεια κατά τη διάρκεια του δείπνου. “Όλοι μπορούμε να είμαστε περισσότερο παρόντες στις δικές μας ζωές. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή τη στιγμή είναι το κλειδί για την ευτυχία και την επιτυχία – και η συνεχής συγκόλληση στο τηλέφωνό σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις σχέσεις σας “, γράφει ο Branson.
3. Διασκεδάστε σε όλα όσα κάνετε.
Εάν δεν διασκεδάζετε, κάτι κάνετε λάθος. Σε ό, τι κάνετε, θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να απολαύσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας, λέει ο Branson. Με άλλα λόγια, αντί να εργάζεστε για να ζήτε, πρέπει να ζήτε να εργάζεστε, επειδή η δουλειά σας θα είναι διασκεδαστική και ευχάριστη. “Η διασκέδαση είναι ένα από τα πιο σημαντικά – και υποτιμημένα – συστατικά σε κάθε επιτυχημένη επιχείρηση”, γράφει ο Branson στο “The Virgin Way: Όλα όσα γνωρίζω για την Ηγεσία.”Σταματήστε λοιπόν να σπαταλάτε χρόνο κάνοντας τα πράγματα που μισείτε: “Αν δεν διασκεδάζετε, τότε είναι ίσως καιρός να δοκιμάσετε κάτι άλλο”.
4. Βρείτε ένα χόμπι που να σας βγάζει έξω από το σπίτι.
Ένα σημαντικό κλειδί για την ευτυχία, σύμφωνα με τον Branson, είναι η εύρεση χόμπι που σας ενθαρρύνουν να περάσετε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και να έχετε έναν τρόπο να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας: “Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και να αισθανθείτε περισσότερο τον έλεγχο”. Πεζοπορία, ποδηλασία και ιστιοσανίδα είναι μερικά από τα χόμπι του Branson που συνδέονται με τη φύση.
5. Κάντε μεγάλα όνειρα.
Η επιτυχία του Branson ξεκίνησε με ένα θαυμαστό όνειρο που φαινόταν έξω από τα νερά του. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’20 όταν ξεκίνησε την Virgin Records και εισήλθε στη μουσική βιομηχανία. Όλοι του έλεγαν ότι δεν θα λειτουργούσε, αλλά δεν τους άκουγε. Δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι θα είχε επιτυχία, αλλά η πίστη στο όνειρό του τον τροφοδότησε με το κίνητρό να συνεχίσει. Τα όνειρά μας είναι αυτά που μας καθορίζουν. Εάν δεν έχετε το θάρρος να τα δείτε, δεν θα μάθετε ποτέ σε τι θέση είστε.
6. Μάθετε στη διαδρομή.
Σύμφωνα με τον Branson, αν δείτε μια μεγάλη ευκαιρία μην την αφήσετε, ακόμα και αν δεν είναι σε ένα τομέα που είστε εξοικειωμένοι ή ειδικευμένοι. Επικεντρωθείτε στη μάθηση καθώς προχωράτε και αγκαλιάστε την ευκαιρία να αποκτήσετε νέες γνώσεις. Σπρώξτε τον εαυτό σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες όταν παρουσιάζονται.”Είναι πραγματικά σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει σημασία αν δεν ξέρετε κάτι – γιατί μπορείτε να μάθετε πάντα. Να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες”, γράφει ο Branson στο blog του.
7. Να είστε ατρόμητοι προσπαθώντας νέα πράγματα.
Ο Branson δεν φοβήθηκε ποτέ να πει ναι σε νέες ιδέες και επιδιώξεις. Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο ο όμιλος Virgin είναι πλέον αυτοκρατορία με πάνω από 200 διαφορετικές εταιρείες. Ο Branson δεν περιορίστηκε σε μια περιοχή. Ενθαρρύνει τον καθένα να βγει έξω από τη ζώνη άνεσής του.”Μπορώ να πω ειλικρινά ότι τίποτα καλό στη ζωή μου δεν έχει συμβεί ποτέ από την ασφάλεια της comfort zone μου. Είναι όλες εκείνες οι στιγμές όπου νομίζεις ότι « ίσως δεν ήταν τόσο καλή ιδέα» και σκέφτεσε να εγκαταλείψεις – αν μπορείτε να περάσετε από αυτό το στάδιο αμφιβολίας και να βγείτε έξω από την άλλη πλευρά, σας υπόσχομαι οτί εκεί συμβαίνει το καλό πράγμα”, γράφει ο Branson.
8. Κάντε την ευτυχία μια συνήθεια.
“Ξέρω ότι είμαι τυχερός που μπόρεσα να ζήσω μια εξαιρετική ζωή και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα πουν ότι η επιχειρηματική μου επιτυχία και ο πλούτος που έρχεται με αυτή, μου έδωσαν ευτυχία. Αλλά δεν έχουν δίκιο γιατί στην πραγματικότητα, είναι το αντίστροφο. Είμαι επιτυχημένος και πλούσιος επειδή είμαι χαρούμενος “, γράφει ο Branson στο blog του. “Σταματήστε και αναπνεύστε. Να είστε υγιής. Να είστε γύρω από τους φίλους και την οικογένειά σας. Να είστε εκεί για κάποιον και αφήστε κάποιον να είναι εκεί για σας. Να είστε τολμηροί. Απλά για ένα λεπτό.
Πηγή: Entrepreneur

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας