Ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει τα Huawei;

Ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει τα Huawei;

maxresdefault

Οι χώρες που έχουν απαγορεύσει τα προϊόντα της κινεζικής εταιρίας smartphone και ασύρματης τεχνολογίας Huawei αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία της Bloomberg. Από τις 2 Μαΐου, 2019 Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ταϊβάν και ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν και σταδιακά να καταργήσουν τα προϊόντα της εταιρίας μέσα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τους, σύφωνα με τις εκθέσεις από CNBC και The Guardian.
Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε την απαγόρευση προϊόντων Huawei για τα βασικά μέρη του νέου δικτύου 5G ενώ η Γερμανία και η Γαλλία θα αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας για να προστατευθούν από τα backdoors στα κανάλια επικοινωνίας, που φοβούνται ότι αποτελούν μέρος της τεχνολογίας του Huawei.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, έχουν στα σκαριά πιθανές απαγορεύσεις. Μια αυστηρή απαγόρευση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη στην Ευρώπη, όπου η Huawei προμηθεύει τώρα το ένα τρίτο των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, εδώ και μια δεκαετία. Ο ολλανδός πάροχος τηλεπικοινωνιών KPN, όπως και η περιορισμένη απαγόρευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέκλεισαν την κινεζική εταιρεία από την αναβάθμιση του δικτύου 5G.
Οι κυβερνήσεις της Τσεχίας, της Ιταλίας και της Βραζιλίας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν τον ρόλο της εταιρείας. Παρά την αρχική ανησυχία τους, η Νότια Κορέα και η Ταϊλάνδη έχουν ήδη εφαρμόσει την τεχνολογία Huawei για δίκτυα 5G, αν και έχουν περιορισμένη χωρητικότητα.
Αφού οι ΗΠΑ αποκάλυψαν μια υπόθεση κατά της Huawei τον Ιανουάριο, η οποία περιλαμβάνει ισχυρισμούς για απάτη, κλοπή εμπορικών μυστικών και παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, πολλοί φοβούνται ότι η εταιρεία δεν είναι αρκετά ανεξάρτητη από την κινεζική κυβέρνηση και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για κατασκοπεία.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.