Οι εταιρείες που δαπανούν τα περισσότερα για τα πρόστιμα της ΕΕ

Έχοντας πληγεί με αρκετά σοβαρά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία τρία χρόνια, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας στο Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ, η Google δαπάνησε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια σε θεσμικά όργανα της ΕΕ το 2017, ξεπερνώντας οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, εξαιρουμένων των συμβούλων και των νομικών εταιρειών που ασκούν πιέσεις εξ ονόματος τρίτων.

Από τον Δεκέμβριο του 2014, εκπρόσωποι της Google πραγματοποίησαν περισσότερες από 200 συναντήσεις με Ευρωπαίους Επιτρόπους, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή Γενικών Διευθυντών τους, καλύπτοντας ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τα πνευματικά δικαιώματα, ψεύτικες ειδήσεις, ομιλία μίσους και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το Μητρώο, η Google έχει 15 άτομα στο έδαφος στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας σε ισοδύναμο πλήρους απασχόλησης 8.5.

Το παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζει τους μεγαλύτερους χορηγούς πίεσης στην ΕΕ βάσει των τελευταίων γνωστοποιήσεών τους.

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !