Δωρεάν WiFi σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 3.000 δημόσιους χώρους

Δωρεάν WiFi σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 3.000 δημόσιους χώρους

shutterstock327654092-353x221

Πώς θα γίνεται το «σερφάρισμα» σε τρόλεϊ και λεωφορεία.
Δωρεάν WiFi σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και δυνατότητα για «σερφάρισμα» σε τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα έχουν οι χρήστες του ίντερνετ.
Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για WiFi σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αναμένεται τις επόμενες μέρες και θα αφορά στην εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης ίντερνετ σε περίπου 3.000 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆Διαδίκτυο», αρχικού προϋπολογισµού 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατ. µε το δικαίωμα προαίρεσης. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης-WiFi (hotspots) στο internet σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη της λειτουργίας τους για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών.
Τα ακριβή σημεία στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα θα υποδειχθούν, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» από τους δήμους και θα αφορούν τόσο υπαίθριους όσο και κλειστούς δηµόσιους χώρους, όπως πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, δηµοτικές βιβλιοθήκες, µουσεία κ.λπ. Συνολικά θα εγκατασταθούν 11.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε 2.900 περιοχές σε όλη την επικράτεια.
Η χρήση του δικτύου, σε πρώτη φάση, δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισμό χρόνου, πιθανότατα µίας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Μετά ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόµατα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Οι επιβάτες θα σερφάρουν σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, το έργο θα προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης στο internet για 80 άτομα. Το έργο περιλαμβάνει την προµήθεια και εγκατάσταση περίπου 2.500 σημείων WiFi, µέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο και στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ (mobile εφαρμογή τηλεµατικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ.) εντός των οχημάτων.
Συνολικά θα τοποθετηθούν router σε περίπου 2.000 οχήματα που είναι ενεργά και δρομολογούνται τακτικά, εκ των οποίων περίπου τα 1.500 είναι λεωφορεία. Στα κανονικά λεωφορεία θα τοποθετηθεί ένα σημείο, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετηθούν δύο ή τρία σημεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες.
Πηγή : newsbeast.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει