Η συμβουλή του Steve Jobs για το πάθος που θα σου αλλάξει τη ζωή (video) | 1/7

Η συμβουλή του Steve Jobs για το πάθος που θα σου αλλάξει τη ζωή (video) | 1/7

steve-jobs-his-best-advice-759x500

O Steve Jobs είναι αναμφισβήτητα εκ των κορυφαίων επιχειρηματίων παγκοσμίως. Παρά τον θάνατό του το 2011, υπήρξε τόσο σημαντική προσωπικότητα που τα λόγια του συνεχίζουν να μας εμπνέουν ακόμα και σήμερα.
Πέρα των επιτυχιών του σε επαγγελματικό επίπεδο, με την Apple να αλλάζει τα δεδομένα παγκοσμίως, κατάφερε να αλλάξει το σκεπτικό και την νοοτροπία πολλών ανθρώπων προς το καλύτερο. Και επειδή σαν Business Review πιστεύουμε πως αξίζει κάθε άνθρωπος έστω να ακούσει τα λόγια του, συγκεντρώσαμε τις 7 πολυτιμότερες -κατά εμάς- συμβουλές του και σε κάθε άρθρο θα σας παρουσιάζουμε μία από αυτές.
‘Αλλωστε όπως είχε πει: “Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, οπότε μην τον σπαταλάς ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου”

Από το design, μέχρι την αποτυχία και τη δημιουργικότητα, έχει δώσει αμέτρητες πολύτιμες συμβουλές που μπορούν να μας δώσουν αξία. Όσον αφορά το πάθος, είχε πει:
“Λένε ότι πρέπει να έχεις πολύ πάθος για αυτό που κάνεις και είναι αλήθεια. Και ο λόγος είναι επειδή συχνά είναι τόσο δύσκολο να φτάσεις εκεί που θες, που αν δεν έχεις πάθος, οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα τα παρατήσει. Είναι πραγματικά δύσκολο.  Και πρέπει να το διατηρείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οπότε αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν δεν το διασκεδάζεις… κάποια στιγμή θα τα παρατήσεις. Και αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους στην πραγματικότητα.  Αν δεις αυτούς που είναι “επιτυχημένοι” στα μάτια της κοινωνίας και αυτούς που δεν είναι, οι πρώτοι είναι αυτοί που είχαν πραγματικά πάθος για αυτό που έκαναν και τους κράτησε στις δύσκολες στιγμές.
Και αυτοί που δεν είχαν το πάθος τα παράτησαν επειδή είναι λογικοί, έτσι; Ποιος θα συνέχιζε να κάνει κάτι δύσκολο αν δε το αγαπά;”
Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από τα λόγια του Στιβ Τζομπς είναι πως αξίζει να επενδύσουμε χρόνο στο να βρούμε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε. Να θέσουμε υψηλούς στόχους και με σκληρή δουλειά (και φυσικά πάθος) να τους πετύχουμε.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.