Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αισθάνονται πιέσεις από την κινεζική καινοτομία

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αισθάνονται πιέσεις από την κινεζική καινοτομία

china-europe-flag

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα αισθάνονται την πίεση από την εγχώρια κινεζική καινοτομία σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό. Ενώ οι εταιρείες στο παρελθόν κοίταζαν προς την Κίνα ως τόπο με φθηνό κόστος παραγωγής και εργασίας, αλλά όχι απαραίτητα καινοτομία, οι κινέζοι αρχίζουν τώρα να εξισορροπήσουν τον ανταγωνισμό.
Φέτος, το 34% των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα ανέφεραν ότι ο κινεζικός ανταγωνισμός ήταν πιο καινοτόμος και το 28% δήλωσαν ότι είναι εξίσου καινοτόμες. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου , το μεγαλύτερο άλμα σημειώθηκε μεταξύ του 2017 και του 2018, με τις κινεζικές επιχειρήσεις να βελτιώνουν σημαντικά την καινοτομία.
Κατά μέσο όρο, οι επιχειρήσεις ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτες στην Κίνα συνολικά από ό, τι όταν εισήλθαν στην κινεζική αγορά. Η μεγαλύτερη πρόκληση για το μέλλον που εντόπισαν ήταν η οικονομική επιβράδυνση που αισθανόταν στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.