Η MacKenzie Bezos υποσχέθηκε να δωρίσει πάνω από το ήμισυ της περιουσίας της για φιλανθρωπίες!

Η MacKenzie Bezos υποσχέθηκε να δωρίσει πάνω από το ήμισυ της περιουσίας της για φιλανθρωπίες!

Waldman-MacKenzieBezos

H MacKenzie έγινε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο τον Απρίλιο, αφού ολοκλήρωσε τους όρους του διαζυγίου της από τον διευθυντή του Amazon Jeff Bezos. Μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή του Amazon, Jeff Bezos, η MacKenzie έλαβε μερίδιο καθαρής αξίας  37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές.
Η MacKenzie Bezos ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στην φιλανθρωπική δράση γνωστή ως Giving Pledge, στην οποία οι συμμετέχοντες υπόσχονται να δώσουν περισσότερο από το ήμισυ του πλούτου τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
“Κάθε ένας από εμάς έρχεται με τα δώρα που πρέπει να προσφέρει, από μια ατέλειωτη σειρά επιρροών και τύχης που δεν μπορούμε ποτέ να κατανοήσουμε πλήρως”, γράφει στην επιστολή της . “Η προσέγγισή μου στην φιλανθρωπία θα συνεχίσει να είναι στοχαστική, θα χρειαστεί χρόνος, προσπάθεια και φροντίδα, αλλά δεν θα περιμένω και θα το κρατήσω μέχρι οι αποταμιεύσεις να αδειάσουν”.
Η πρωτοβουλία Giving Pledge, που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία από τον Warren Buffett και τον Bill Gates, υπογράφεται από μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες και τους ανθρώπους στον κόσμο. Άλλοι δισεκατομμυριούχοι που εντάχθηκαν σε αυτή τη δέσμευση είναι οι Mark Zuckerberg και Priscilla Chan, ο συνιδρυτής του Airbnb Brian Chesky και ο συνιδρυτής του LinkedIn Reid Hoffman.
Ο Jeff Bezos, ο οποίος έχει καθαρή αξία 131 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ο μοναδικός Αμερικανός που κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg και δεν συμμετάσχει στη συγκεκριμένη φιλανθρωπική υπόσχεση. Η τελευταία φιλανθρωπία του ήταν μια δωρεά ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2018, η οποία αναφέρθηκε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 1,3% της καθαρής αξίας της περιουσίας του την εποχή εκείνη.
Πάντως, ο Jeff Bezos επαίνεσε την πρώην σύζυγό του την Τρίτη για τη δέσμευση της Giving Pledge. “Η MacKenzie θα είναι καταπληκτική, προσεκτική και αποτελεσματική στην φιλανθρωπία, και είμαι περήφανος για αυτήν”, ανέφερε στο Twitter. “Η επιστολή της είναι τόσο όμορφη. Πηγαίνετε στη MacKenzie.”
Η MacKenzie, εκτός από σύζυγος του Jeff Bezos ήταν ένας από τους πρώτους υπαλλήλους του Amazon και έχει γράψει δύο βραβευμένα μυθιστορήματα. H MacKenzie και ο Jeff Bezos έκαναν τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια του 25ετούς γάμου τους.
Πηγή: Entrepreneur

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ίσως σας ενδιαφέρει