Οι καλύτερες συμβουλές του Jeff Bezos για όποιον ξεκινά μια επιχείρηση

Οι καλύτερες συμβουλές του Jeff Bezos για όποιον ξεκινά μια επιχείρηση

jeff_bezos_top

Ο Jeff Bezos ίδρυσε την Amazon το 1995 με μόλις 10 υπαλλήλους. Από τότε έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, με χρηματιστηριακή αξία σχεδόν $ 860 δισεκατομμυρίων.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει ένα μήνυμα για τους νέους επιχειρηματίες: Να είστε έτοιμοι να αναλάβετε μεγάλα ρίσκα και να αποτύχετε. Ο Bezos μοιράστηκε το μήνυμα αυτό στο συνέδριο της Amazon την Πέμπτη στο Λας Βέγκας, αφού ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε σε όποιον θέλει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.
“Πάρτε ρίσκα, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσετε. Αν έχετε μια επιχειρηματική ιδέα χωρίς κίνδυνο, είναι πιθανό να έχει γίνει ήδη”, ανέφερε μεταξύ άλλων “Πρέπει να έχετε κάτι που ίσως να μην μπορεί να λειτουργήσει. Κάτι που θα είναι, από πολλές απόψεις, ένα πείραμα.”
Όπως είπε, πολλά από αυτά τα πειράματα θα αποτύχουν, αλλά οι «μεγάλες αποτυχίες» αποτελούν απαραίτητο μέρος του ταξιδιού προς την επιτυχία. «Έχουμε κινδύνους όλη την ώρα, μιλάμε για αποτυχία», είπε. “Χρειαζόμαστε μεγάλες αποτυχίες για να κινηθούμε προς στην κορυφή. Αν δεν το κάνουμε, δεν ανεβαίνουμε αρκετά. Θα πρέπει πραγματικά να ταλαντευτείτε σκληρά και θα αποτύχετε, αλλά αυτό είναι εντάξει.”
Είπε ότι εκτός από την ανάληψη ρίσκων και την αποτυχία, οι επιχειρηματίες πρέπει επίσης να είναι παθιασμένοι.”Θα ανταγωνίζεστε εκείνους που είναι παθιασμένοι“, είπε.
Τέλος, είπε ότι πάνω απ ‘όλα οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν εμμονή με τους πελάτες. “Το πιο σημαντικό είναι η εμμονή με τους πελάτες. Μην τους ικανοποιείτε απλώς, κάντε τους απολύτως ευχαριστημένους.”
Πηγή: Entrepreneur

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.