6 έξυπνα tips για να βελτιωθείτε στο Networking

Το networking, δηλαδή η δικτύωση και οι δημόσιες σχέσεις, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία ενός ανθρώπου και μιας επιχείρησης. Πολλοί όμως αποφεύγουν τη διαδικασία της δικτύωσης είτε γιατί είναι πιο εσωστρεφείς είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες.

Η αλήθεια είναι πως όντως είναι άβολες κάποιες συνθήκες, όμως το networking είναι κάτι που όλοι επιθυμούν να χτίσουν και όλοι έχουν τη δυνατότητα να τα καταφέρουν, ακόμα και αν δεν είναι τα πιο εξωστρεφή άτομα. Το INC παρουσιάζει 6 tips ώστε να βελτιώσουμε της επιδόσεις μας στο Networking:

  1. Μελετήστε πριν από τη συνάντηση, ώστε να ξέρετε ποιον θέλετε να συναντήσετε.
  2. “Διαβάστε” τον χώρο και αναζητήστε ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν να φανείτε χρήσιμοι σε άλλους ανθρώπους μέσα σε αυτόν.
  3. Κρατήστε πάντα το ένα χέρι σας ελεύθερο (για να μπορείτε να κάνετε χειραψίες) και μελετήστε τη γλώσσα του σώματος των άλλων ανθρώπων.
  4. Επικεντρωθείτε στη δημιουργία αυθεντικών συνδέσεων με τους ανθρώπους, σε αντίθεση με τη συσσώρευση πολλών επιφανειακών εισαγωγών και ερωτήσεων.
  5. Ψάξτε για ανθρώπους που δεν μιλούν σε κανέναν και μιλήστε τους, ρωτώντας πράγματα για τον εαυτό τους.
  6. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε γι αυτόν με τον οποίο είστε εκείνη τη στιγμή, αντί να κοιτάτε συνεχώς αλλού, σαν να ελπίζετε να βρείτε κάποιον πιο άξιο του χρόνου σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !