Οι ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν τη καλύτερη και χειρότερη “ψηφιακή ζωή”

Οι ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν τη καλύτερη και χειρότερη “ψηφιακή ζωή”

20190614154914-150sec-digitallife-crop

Μια πρόσφατη έρευνα με τίτλο “Digital Life Abroad: An Expat Insider Topical Report”, ανέλυσε 68 διαφορετικές χώρες και μας παραθέτει ποιες από αυτές προσφέρουν την καλύτερη ψηφιακή ζωή και ποιές την χειρότερη.
Τα κριτήρια στα οποία βασίστηκε η έρευνα ήταν η ταχύτητα του internet, η διαθεσιμότητα και χρησιμότητα κρατικών online υπηρεσιών και λοιπούς περιορισμούς που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ανασταλτικοί παράγοντες.
Από τις 68 αυτές χώρες, οι ευρωπαϊκές είχαν αρκετά μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους. Μάλιστα οι 4 στις πρώτες 5 χώρες είναι από την Ευρώπη.
Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη θέση κατέκτησε η Εστονία η οποία σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το μικρό αυτό Βαλτικό κράτος ακολουθεί εδώ και χρόνια μια σημαντική ψηφιακή στρατηγική.
Την πρώτη 5αδα συμπληρώνουν οι Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία και Νέα Ζηλανδία. Χώρες γνωστές για την καινοτομία τους, η οποία προφανώς έχει και θετική επίπτωση στη ψηφιακή ζωή τους.
ΟΙ ΗΠΑ βρίσκονται στην 10η θέση, ενώ η Ελλάδα στην 53η. Μία θέση πιο πάνω από την Γερμανία μάλιστα, η οποία βρίσκεται στην 54η. Την τελευταία θέση ανάμεσα στην ευρωπαϊκές χώρες κατέχει η Ιταλία

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα με όλα τα στοιχεία και τις υποκατηγορίες της ΕΔΩ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.