Έρευνα: Αυτές είναι οι προτεραιότητες για τους CEO των μεγάλων εταιρειών

Η ανάπτυξη εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα για τους διευθύνοντες συμβούλους το 2019 και το 2020. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με την έρευνα “Gartner’s 2019 CEO and Senior Executive Survey”, όπου 473 ανώτατα στελέχη εταιρειών, με ετήσια έσοδα άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, σταθμίζουν το τρέχον επιχειρηματικό κλίμα.

Το 53% ερωτηθέντων χαρακτήρισε την ανάπτυξη (π.χ. νέα στρατηγική, εταιρικές συνεργασίες και συγχωνεύσεις) ως την κορυφαία προτεραιότητα, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 40% της περυσινής έρευνας. “Μετά από μια σημαντική πτώση πέρυσι, οι αναφορές της ανάπτυξης αυξήθηκαν φέτος στο 53%”, δήλωσε ο Mark Raskino, αντιπρόεδρος και διακεκριμένος αναλυτής της Gartner. “Αυτό υποδηλώνει ότι οι CEOs έχουν στρέψει την προσοχή τους πίσω στις γνωστές παραστάσεις καθώς τα σύννεφα συγκεντρώνονται στον ορίζοντα.”

Καθώς συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι προκλήσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία της πληροφορίας είναι επίσης κορυφαίες στην ημερήσια διάταξη των ανώτερων στελεχών,καθώς βρίσκονται στη δεύτερη θέση προτεραιοτήτων μετά από την εταιρική ανάπτυξη.

Αναλυτικά η λίστα με τις 10 προτεραιότητες σύμφωνα με την έρευνα:

  1. Ανάπτυξη (53%)
  2. Πληροφορική και τεχνολογία (32%)
  3. Εταιρική – διαρθρωτική ανάπτυξη (31%)
  4. Χρηματοοικονομικά (23%)
  5. Ανθρώπινο Δυναμικό (21%)
  6. Πελάτες (15%)
  7. Βελτιώσεις προϊόντων (14%)
  8. Διοίκηση Κόστους (12%)
  9. Αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα (8%)
  10. Καινοτομία (8%)

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !