3 μαθήματα για την επιτυχία από την Cardi B!

3 μαθήματα για την επιτυχία από την Cardi B!

Cardi-B

Η Cardi B είναι αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες Αμερικάνες Σταρ αυτή τη στιγμή, κυκλοφορώντας ή συμμετέχοντας σε τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, ενώ έχει λάβει και δυο υποψηφιότητες για Grammy.
Σε συνέντευξη της στο BeautyCon 2019  η γνωστή ράπερ μίλησε για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων ανέφερε κάποια μαθήματα που πήρε από λάθη που έκανε στην αρχή της καριέρας της.
1. Μην κάνεις συμβιβασμούς για την αξία σου
Νωρίς στην καριέρα της συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόταν έβγαζαν περισσότερα χρήματα από την ίδια.
Έτσι κάποια στιγμή είπε στους ιδιοκτήτες κλαμπ “Θα σταματήσω να κρατώ κρατήσεις μέχρι να αρχίσετε να πληρώνετε περισσότερα.” Αυτή ήταν μια γενναία κίνηση εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελε να χάσει τις κρατήσεις, αλλά είχε δεσμευτεί να πληρωθεί το ίδιο με τους ιδιοκτήτες. Ήξερε την αξία της και ήξερε ότι ήρθε η ώρα να την αποκτήσει.
Τα όρια είναι πραγματικά, και η ρύθμιση τους μπορεί να είναι τρομακτική. Αλλά αν θέλεις να ανέβεις, πρέπει να μάθεις να τα ρυθμίζεις – και όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο.
2. Επένδυσε σε μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων
Συζητώντας για το εκπαιδευτικό της υπόβαθρο, η Cardi B ήταν ειλικρινής: «Ήθελα να παρακολουθήσω μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά δεν το έκανα, γιατί έπρεπε να πάρω και μια τάξη μαθηματικών για αυτό».
“Πάντα παρακολουθήστε μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων επειδή η σταδιοδρομία που ακολουθήσατε, μια μέρα δεν θα μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους και θα θέλετε να γίνετε το αφεντικό του εαυτού σας.”
Αυτή η αποφυγή δεν την εξόφλησε στο τέλος. “Εγώ πήρα τρελά χρήματα. Αλλά ξέρετε κάτι; έπρεπε να προσλάβω μάνατζερ επειδή δεν παρακολούθησα την τάξη”.
Με άλλα λόγια, μορφώσου όσο μπορείς για το πώς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση για τον εαυτό σου. Διότι, οικονομικός αλφαβητισμός σημαίνει οικονομική ελευθερία.
3. Μην διστάζεις να κάνεις ερωτήσεις
“Συνήθιζα να βλέπω συμβόλαια και ήμουν κάπως έτσι: Ω, αυτή είναι μια τόσο μεγάλη ευκαιρία – δεν πρόκειται να μπω καν στη διαδικασία να κάνω κάποια ερώτηση γιατί δεν ξέρω αν θα μου δοθεί ξανά αυτή η ευκαιρία'”
Όταν ξεκινάς σε οποιαδήποτε καριέρα, μπορεί να είναι δελεαστικό να θέλεις να δείχνεις ότι ξέρεις περισσότερα ή να σκέφτεσαι ότι οι ερωτήσεις θα σε κάνουν να φανείς χαζός. Ή μπορεί να μοιράζεσαι τον φόβο της Cardi B ότι η ερώτηση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ευκαιρία.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι, κάνοντας ερωτήσεις φαίνεσαι προσεκτικός και έξυπνος. Στην πραγματικότητα, η ειρωνεία είναι ότι όταν κάνεις ερωτήσεις με απλό τρόπο, φαίνεσαι σίγουρος. Φαίνεται ότι έχεις στόχους και δεν πρόκειται να αφήσεις τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σου.
Υπάρχει ένας άλλος σημαντικός λόγος για να κάνεις ερωτήσεις, λέει η Cardi B: γιατί αν δεν το κάνεις, “το επόμενο πράγμα που ξέρεις είναι ότι υπόγραψες κάτι, και κόλλησες σε κάποια σκατά… Πάρτε τους δικηγόρους για τα πάντα.”
Πηγή: INC

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.