Τρία πράγματα που δεν λέμε ποτέ στον εργοδότη μας

Τρία πράγματα που δεν λέμε ποτέ στον εργοδότη μας

22-24-44-shutterstock_548333050-353x221

Οι σχέσεις με τον διευθυντή μας δεν είναι πάντα εύκολες και χρειάζεται συχνά μια λάθος ατάκα για να έρθει η καταστροφή.
Άλλοτε πάλι νιώθει πολύ κοντά στο αφεντικό του ο υπάλληλος και αποκτά μια αντιεπαγγελματική οικειότητα, πιστεύοντας πως ό,τι κι αν πει θα περάσει.
Ο φίλος παραμένει όμως ανώτερος και η ειλικρίνεια ο μόνος αποδεκτός τρόπος να κινείσαι στον χώρο εργασίας. Μόνο που ο κανόνας έχει και κάποιες εξαιρέσεις.
«Είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός με όσα λες στο αφεντικό σου, καθώς ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει την καριέρα σου», λέει εδώ ο σύμβουλος καριέρας και ιδρυτής της The Hired Group, Ryan Kahn.
Ας δούμε τι μας λένε οι ειδικοί για τις ατάκες που δεν εκστομίζεις ποτέ στον διευθυντή σου…
«Κάνεις λάθος»
Η ευθεία κριτική σε έναν λανθασμένο χειρισμό του αφεντικού, ακόμα κι αν είναι φίλος σου, λογίζεται ως χτύπημα στον εγωισμό του και παραμένει ο καλύτερος τρόπος να δεις τα πράγματα να παίρνουν την κάτω βόλτα. Αν δεν σε ξανακαλέσουν ποτέ σε meeting θα ξέρεις τι φταίει, λέει χαρακτηριστικά η Rosalinda Oropeza Randall, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και βραβευμένη συγγραφέας.
Αν νιώθεις πως ο διευθυντής έκανε ένα λάθος, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να το πεις. Χωρίς να τον βάλεις δηλαδή σε θέση άμυνας ή να πρέπει να απολογηθεί σε σένα. «Ό,τι φράση και να χρησιμοποιήσεις, πες τη με έναν θετικό και εγκάρδιο τρόπο»…
«Είναι αδύνατον»
Το μόνο που δεν θέλει να ακούει ένας διευθυντής είναι αρνητικότητα και απροθυμία. Αν διατηρείς αμφιβολίες για κάτι, ξεκαθάρισε ποιες είναι οι επιφυλάξεις σου και ζήτα τη γνώμη του. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις, μας λέει η ειδικός και μπεστ-σέλερ συγγραφέας Lynn Taylor, είναι να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του. «Αντικατοπτρίζουν τα σχόλια και οι ερωτήσεις σου μια θετική, δυνατή και σίγουρη στάση; Διάλεξε τις λέξεις σου προσεκτικά όταν νιώθεις πίεση στη δουλειά, αν θέλεις να πετύχεις στην καριέρα σου»…
«Δεν είναι αυτή η δουλειά μου»
Η ευελιξία είναι το μεγάλο κλειδί σήμερα για την ανέλιξη και τις καλές προοπτικές. «Όλοι περιμένουν από σένα να είσαι ευέλικτος και να κάνεις τη ζωή του αφεντικού σου ευκολότερη», εξηγεί η Taylor, «ταυτοχρόνως, όσο περισσότερες ικανότητες συσσωρεύσεις, τόσο πιο απαραίτητος γίνεσαι», προσθέτει.
«Το να λες πως δεν είσαι διατεθειμένος να βγεις έξω από τον ρόλο σου, αυτό δείχνει πως δεν είσαι πρόθυμος να μπεις μέσα και να σκοράρεις για την επιχείρηση», συμφωνεί και ο Ryan Kahn…
Πηγή: Newsbeast.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει