Στα χέρια των θεσμών οι πρώτες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου

Στα χέρια των θεσμών οι πρώτες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου

θεσμοι

Όπως διαμήνυσε από το συνέδριο του Economist ο επικεφαλής του ESM υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική υπό την προϋπόθεση ότι θα «βγαίνουν τα νούμερα». Την ίδια ώρα τόνισε επίσης ότι ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται για παραγωγικές δαπάνες, όπως δημόσιες επενδύσεις.
Πρακτικά αυτό μπορεί να  δίνει ένα άτυπο OK των δανειστών στο να προχωρήσει η φορολογική χαλάρωση που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο σε περίπτωση που διαπιστωθεί απώλεια εσόδων και δημοσιονομικό κενό, θα πρέπει να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα.
Αναλυτικά στις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου ανέφερε:
– Φορολογική μεταρρύθμιση που θα απλοποιεί τη φορολογική διαδικασία, μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα ενσωματώνει φορολογικά κίνητρα για αγορά ακινήτων και έρευνα και ανάπτυξη, θα – ενισχύει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
– Βελτίωση πλαισίου ρυθμίσεων οφειλών στην εφορία με μείωση ελάχιστου ποσού δόσης, με μείωση επιβαρύνσεων οφειλών που υπάγονται σε ρύθμιση.
– Βελτίωση επενδυτικού περιβάλλοντος, με απεμπλοκή εμβληματικών επενδύσεων, δημιουργία πιο αποτελεσματικού κράτους, μείωση γραφειοκρατίας.
– Τόνωση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, με καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και μείωση των οφειλών του δημοσίου στον ιδιωτικού τομέα.
– Ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης προς του πιο αδύναμους πολίτες, με ενίσχυση προγραμμάτων για μακροχρόνια ανέργους
«Το πρόγραμμα αυτό, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, «θα συμβάλει στην ισχυροποίηση της οικονομίας που είναι η αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει ισχυρή και αξιοπρεπής Ελλάδα«. Έχουμε συνείδηση την κρισιμότητα του χρέους μας και καλούμαστε να κυβερνήσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα, με ένα κοινό όραμα ευημερίας και προκοπής.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας