Tα επαγγέλματα με τον υψηλότερο μισθό σε νέους που μόλις πήραν πτυχίο!

Tα επαγγέλματα με τον υψηλότερο μισθό σε νέους που μόλις πήραν πτυχίο!

CR-Money-Inlinehero-college-kids-ID-theft-0718

Έρευνα της Glasdoor με θέμα τα επαγγέλματα των οποίων οι απόφοιτοι θα εργαστούν με καλές χρηματικές απολαβές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ανάλυση δεδομένων φαίνεται να βρίσκεται στην πρώτη θέση που οι νέοι έχουν το πλεονέκτημα για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας.
Ο συγκεκριμένος κλάδος, μάλιστα, είχε πέρυσι τις καλύτερες αμοιβές για όσους ξεκίνησαν την καριέρα τους. Αρκεί μόνο να πούμε πως οι νεοεισερχόμενοι στο τομέα ανάλυσης δεδομένων, είχαν μέσο ετήσιο βασικό μισθό ύψους 95.000 δολαρίων. Για να καταλάβετε, η αμοιβή τους είναι υψηλότερη από αυτή των νέων που εργάζονται στη Wall Street ως αναλυτές τραπεζικών επενδύσεων.
Οι επιχειρήσεις, συγκροτούν ομάδες με αναλυτές δεδομένων, οι οποίες εστιάζουν στην μετατροπή των πληροφοριών που συλλέγουν, σε πολύτιμα συμπεράσματα.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση σε όλες τις βιομηχανίες για ανθρώπους που έχουν ικανότητες στη διαχείριση και ανάλυσης δεδομένων», επισημαίνει η Amanda Stansell, αναλύτρια της Glassdoor.
Τα ακόμα πιο ευχάριστα νέα για όσους ανήκουν σε αυτόν τον κλάδο, είναι πως οι προσλήψεις θα συνεχιστούν, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες συγκεντρώνουν δεδομένα και αναζητούν τρόπους αξιοποίησης τους προς όφελος τους.
Οι εργασίες που σχετίζονται με τον κλάδο της τεχνολογίας καταλαμβάνουν, όπως παρατηρούμε, τις περισσότερες θέσεις της λίστας με τις 25 υψηλότερα αμοιβόμενες θέσεις για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
Αντίστοιχα, μηχανικοί λογισμικού βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με μέσο ετήσιο μισθό 90.000 δολάρια.
Στην τρίτη θέση, με ετήσιο μισθό τα 89.000 δολάρια, είναι η διαχείριση παραγωγής.
Το μοναδικό επάγγελμα της λίστας που δεν έχει σχέση με την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις είναι οι φυσιοθεραπευτές, με μέσο ετήσιο μισθό οριακά κάτω από τα 64.000 δολάρια. Οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής έχουν αυξηθεί πάνω από 4% τον περασμένο χρόνο.
Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μία από αυτές τις θέσεις εργασίας δεν χρειάζεται να περιορίζονται γεωγραφικά. Εκτός από τους μεγάλους κόμβους τεχνολογίας, αρκετές άλλες πόλεις προσφέρουν μοναδικές τεχνολογικές ευκαιρίες, όπως οι Huntsville, Alabama και Detroit, Michigan.An
Πηγή: platform.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας