Οι πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου για το 2019

Οι πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου για το 2019

Global-Innovation-Collider-Image-1

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) δημοσίευσε το Δείκτη Παγκόσμιας Καινοτομίας του 2019. Για να το κάνει αυτό αξιολόγησε τα επίπεδα καινοτομίας σε 126 οικονομίες, εστιάζοντας σε έναν μακρύ κατάλογο κριτηρίων, όπως η αναβάθμιση των επιχειρήσεων και τα επίπεδα δημιουργικής παραγωγής.
Σύμφωνα με τον γενικό δείκτη του 2019 φαίνεται ότι η καινοτομία εξακολουθεί να ανθίζει παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Αύξηση παρατηρείται κυρίως στην Ασία, με την Ινδία και την Κίνα να αυξάνουν σημαντικά τις επιδόσεις τους σε σχέση με πέρυσι, παραμένοντας βέβαια ακόμα εκτός της πρώτης δεκάδας.
Η Ελβετία είναι η πρώτη της κατάταξης φέτος με βαθμολογία 67,24 στα 100 και αυτή είναι η ένατη φορά που είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία. Η Σουηδία, οι ΗΠΑ, οι Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα για φέτος.
Ο γενικός διευθυντής του WIPO, Francis Curry, δήλωσε ότι “η άνοδος του GII από οικονομικές μονάδες όπως η Κίνα και η Ινδία έχει μεταμορφώσει τη γεωγραφία της καινοτομίας και αυτό αντικατοπτρίζει την εκούσια πολιτική δράση για την προώθηση της καινοτομίας.” Σε ορισμένα μέρη του κόσμου,τα υψηλά επίπεδα καινοτομίας είναι απλώς αδύνατα λόγω πολιτικής αστάθειας ή συγκρούσεων. Οι χώρες με τη χαμηλότερη κατάταξη το 2019 ήταν ο Νίγηρας, το Μπουρούντι και η Υεμένη.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.