Οι πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου για το 2019

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) δημοσίευσε το Δείκτη Παγκόσμιας Καινοτομίας του 2019. Για να το κάνει αυτό αξιολόγησε τα επίπεδα καινοτομίας σε 126 οικονομίες, εστιάζοντας σε έναν μακρύ κατάλογο κριτηρίων, όπως η αναβάθμιση των επιχειρήσεων και τα επίπεδα δημιουργικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τον γενικό δείκτη του 2019 φαίνεται ότι η καινοτομία εξακολουθεί να ανθίζει παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Αύξηση παρατηρείται κυρίως στην Ασία, με την Ινδία και την Κίνα να αυξάνουν σημαντικά τις επιδόσεις τους σε σχέση με πέρυσι, παραμένοντας βέβαια ακόμα εκτός της πρώτης δεκάδας.

Η Ελβετία είναι η πρώτη της κατάταξης φέτος με βαθμολογία 67,24 στα 100 και αυτή είναι η ένατη φορά που είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία. Η Σουηδία, οι ΗΠΑ, οι Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα για φέτος.

Ο γενικός διευθυντής του WIPO, Francis Curry, δήλωσε ότι “η άνοδος του GII από οικονομικές μονάδες όπως η Κίνα και η Ινδία έχει μεταμορφώσει τη γεωγραφία της καινοτομίας και αυτό αντικατοπτρίζει την εκούσια πολιτική δράση για την προώθηση της καινοτομίας.” Σε ορισμένα μέρη του κόσμου,τα υψηλά επίπεδα καινοτομίας είναι απλώς αδύνατα λόγω πολιτικής αστάθειας ή συγκρούσεων. Οι χώρες με τη χαμηλότερη κατάταξη το 2019 ήταν ο Νίγηρας, το Μπουρούντι και η Υεμένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !