Πλήρη άρση των capital controls ως τον Οκτώβριο εισηγείται η ΤτΕ

Πλήρη άρση των capital controls ως τον Οκτώβριο εισηγείται η ΤτΕ

capital-control-atm-mixanima_0

Την πλήρη άρση των capital controls τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβριο εισηγείται στην κυβέρνηση η Τράπεζα της Ελλάδος, γράφει το Reuters.
Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, τα αρμόδια τμήματα των τραπεζών έχουν ήδη λάβει εντολή να ετοιμάζουν τα συστήματά τους για την επικείμενη άρση των capital controls.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει συστήσει στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ελήφθησαν πριν από 4 χρόνια για να θωρακιστούν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης», επισημαίνει το Reuters.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει συστήσει την πλήρη άρση των περιορισμών», δηλώνει στο πρακτορείο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος. «Εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου», προσθέτει.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Τράπεζα της Ελλάδας καταρτίζει μελέτη με τις επιπτώσεις της πλήρους άρσης των capital controls, με σκοπό να την παραδώσει σε κυβέρνηση και θεσμούς. «Από εκεί και πέρα, επαφίεται στην κυβέρνηση να καταθέσει τη σχετική νομοθεσία στη Βουλή», δηλώνει η κυβερνητική πηγή.
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να κινηθεί ταχύτατα (στην κατεύθυνση της πλήρους άρσης των capital controls), προκειμένου να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι σχεδιάζει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, ώστε να φέρει στη χώρα επενδύσεις», τονίζει, επίσης, το Reuters.
Ta capital controls επιβλήθηκαν στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015 και από τότε χαλαρώνουν σταδιακά.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας