Δέκα μεγιστάνες που δεν θα αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους

Δέκα μεγιστάνες που δεν θα αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους

epa06689650 Amazon CEO Jeff Bezos (L) and and his wife MacKenzie attend the Axel Springer Award 2018, in Berlin, Germany, 24 April 2018. Amazon CEO Bezos, who also owns US newspaper 'Washington Post', is awarded with the Axel Springer Award. Axel Springer SE is one of the largest digital publishing houses in Europe and owner of numerous multimedia news brands.  EPA/CLEMENS BILAN

Πολλοί γονείς πριν φύγουν από την ζωή επιθυμούν να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους. Για πολλούς δισεκατομμυριούχους βέβαια κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα αφήσουν τα παιδιά τους «ξεκρέμαστα», απλά προτιμούν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
10. Σάιμον Κόουελ – 550 εκατ. δολάρια
Ο μουσικός και τηλεοπτικός παραγωγός που έγινε γνωστός μέσα από τα σόου, «The X Factor», «Britain’s Got Talent», και «America’s Got Talent» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο Forbes ότι «Δεν πιστεύω οι περιουσίες πρέπει να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η κληρονομιά σου πρέπει να είναι παράδειγμα για τους άλλους».
9. Άντριου Λόιντ Βέμπερ – 1,2 δισ. δολάρια
Ο Βρετανός συνθέτης είπε κάποτε ότι «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε ένα σωρό πλούσια παιδιά και εγγόνια. Νομίζω ότι τα λεφτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ένας τρόπος για να προωθήσουμε τις τέχνες». «Θα ληφθεί μέριμνα για τα πέντε παιδιά μου, αλλά η περιουσία μου θα διατεθεί για καλλιτεχνικά προγράμματα».
8. Τζόρτζ Λούκας – 6,4 δισ. δολάρια
Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τζορτζ Λούκας υπέγραψε να δώσει στα ιδρύματα του Γκέιτς και του Μπάφετ τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας του όταν πεθάνει.
7. Πιέρ Ομιντιάρ – 13,5 δισ. δολάρια
Ο ιδρυτής του E-Bay, Πιέρ Ομιντιάρ, έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του σε εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί κι όχι στα τρία παιδιά του, σύμφωνα με το Forbes.
6. Μακένζι Μπέζος – 35,7 δισ. δολάρια
Μετά το διαζύγιό της με τον Τζεφ Μπέζος, η περιουσία της ανήλθε στα 35,7 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά τα παιδιά τους πρόκειται να κληρονομήσουν πολλά εκατομμύρια από τον πατέρα τους.
5. Λάρι Πέιτζ – 51 δισ. δολάρια
Ο συνιδρυτής της Google έχει δύο παιδιά που γεννήθηκαν το 2009 και το 2011. Ωστόσο, μαζί με την γυναίκα του αποφάσισαν να δωρίσουν το μεγελύτερο μέρος της περιουσίας τους.
4. Μάικλ Μπλούμπεργκ – 54 δισ. δολάρια
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ιδρυτής και CEO της εταιρείας Bloomberg L.P. και είναι ο δέκατος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, Bloomberg Philanthropies.
3. Μαρκ Ζούκερμπεργκ – 69,7 δισ. δολάρια
Όταν ο Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του, Πρισίλα Τσαν, έφεραν στον κόσμο την κόρη τους, Μαξ, το ανακοίνωσαν με ένα ποστ στο Facebook, λέγοντας μάλιστα ότι θα δωρίσουν το 99% της κληρονομιάς της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
2. Γουόρεν Μπάφετ – 85,5 δισ. δολάρια
Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Μπάφετ είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο και όταν πεθάνει πρόκειται να αφήσει το 100% της αμίθητης περιουσίας σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και όχι στα παιδιά του.
1. Μπιλ Γκέιτς – 102,5 δισ. δολάρια
Ο ιδρυτής της Microsoft σκοπεύει να δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μαζί με την γυναίκα του, Melinda, έχουν ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο που βοηθά τους ανθρώπους να ζουν μία υγιή και παραγωγική ζωή.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας