H ιστορία του νεαρού Αυστραλού που ήταν άστεγος και έγινε εκατομμυριούχος

H ιστορία του νεαρού Αυστραλού που ήταν άστεγος και έγινε εκατομμυριούχος

87

Ο Harry Sanders από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι σήμερα γενικός διευθυντής της Studiohawk, μιας εταιρείας που αξίζει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ.
Πριν από τέσσερα χρόνια ωστόσο, σε ηλικία 17 ετών ήταν απένταρος, άστεγος και έβρισκε καταφύγιο για να κοιμηθεί κάτω από τις γέφυρες της πόλης.
«Η πρώτη νύχτα ως άστεγος ήταν η χειρότερη, δεν ήξερα πού να πάω ή τι να κάνω. Δεν τόλμησα να ζητήσω βοήθεια κι έτσι κοιμήθηκα κάτω από μια γέφυρα» περιγράφει ο ίδιος.
Οι συνθήκες, όπως λέει ο ίδιος ήταν πολύ δύσκολες και επικίνδυνες. «Οι άστεγοι έχουν ο καθένας τους τη δική του περιοχή, πράγμα που μου προξένησε πολλά προβλήματα στην αρχή. Ευτυχώς έβρισκα πάντα φαγητό ρωτώντας εστιατόρια αν τους είχαν απομείνει αποφάγια ή καταφεύγοντας σε κοινωνικές κουζίνες» προσθέτει.
Ο δρόμος προς την επιτυχία
Ο Harry Sanders σε ηλικία 16 ετών είχε ιδρύσει την Studiohawk, μια εταιρεία που βοηθούσε ιστοσελίδες να έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη παρουσία στο διαδίκτυο. Η εταιρεία ωστόσο σταμάτησε να λειτουργεί, λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ο ίδιος παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω, ακόμη κι όταν έμεινε στον δρόμο. Άρχισε να τηλεφωνεί σε παλιούς συναδέλφους και πελάτες από τηλεφωνικούς θαλάμους και καταφύγια αστέγων, προσπαθώντας να στήσει ξανά την εταιρεία του.
Έπειτα από μήνες ανεπιτυχών προσπαθειών, ένας πρώην πελάτης του αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία που ζητούσε, πιστεύοντας στο ταλέντο του. Ο Ηarry αρχικά «έτρεχε» την εταιρεία του όταν είχε πρόσβαση σε υπολογιστή και αργότερα όταν απέκτησε ένα σταθερό εισόδημα βρήκε ένα σπίτι μαζί με συγκάτοικους.
Σιγά σιγά η εταιρεία άρχισε να γίνεται γνωστή και το 2017 λειτούργησε πλέον κανονικά. Η Studiohawk πριν από ένα μήνα μάλιστα άνοιξε γραφείο και στο Λονδίνο.
«Δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος χωρίς όλα αυτά. Περνώντας μια τέτοια δυσκολία, με έκανε να διαχειρίζομαι τις στρεσογόνες καταστάσεις με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση» λέει ο Harry Sanders, ο οποίος θέλει να βοηθήσει κι άλλους νέους επιχειρηματίες να πετύχουν τους στόχους τους.
Ο Harry Sanders μιλώντας στο 7news.com.au δίνει μάλιστα και κάποιες συμβουλές για την επιτυχία:
«Να ντύνεστε, όπως σας αρέσει. Δεν χρειάζεται να φοράτε κοστούμια για να είστε επιτυχημένοι. Να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες το 24ωρο και να διαβάζετε βιβλία και περιοδικά απ’ όπου μπορεί να αντλήσετε ιδέες στον τομέα σας. Να επενδύσετε στον εαυτό σας, να κάνετε περικοπές όπου μπορείτε και τα έξτρα χρήματα να τα βάζετε στην επιχείρησή σας. Αν ο στόχος σας είναι να ανοίξετε μια επιχείρηση μόνο να βγάλετε πολλά λεφτά, δεν θα φτάσετε ποτέ στην επιτυχία».
Πηγή: Insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας