Ποια laptop της Apple θα απαγορευθούν σε πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών

Ποια laptop της Apple θα απαγορευθούν σε πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών

macbook-pro-2016-keyboard-1500x1000

Η ρυθμιστική αρχή για τις αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ απαγόρευσε συγκεκριμένους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro σε πτήσεις, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Apple Inc. ότι ορισμένες μονάδες έχουν μπαταρίες που μπορεί να αναφλεγούν.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι «γνωρίζει σχετικά με τις ανακληθείσες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε μερικούς φορητούς υπολογιστές MacBook Pro της Apple» και ανέφερε ότι έχει ειδοποιήσει όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ για την ανάκληση αυτή.
Η εποπτική αρχή υπενθύμισε επίσης στις αεροπορικές εταιρείες ότι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφάλειας που εκδόθηκαν το 2016 για αντικείμενα με ανακληθείσες μπαταρίες, πράγμα που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα λάπτοπ της Apple δεν πρέπει να μεταφέρονται σε πτήσεις ως φορτίο ή σε αποσκευές επιβατών.
Ο Οργανισμός της Ευρ. Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με αυτά τα μοντέλα MacBook Pro μέσα στον Αύγουστο, λέγοντας στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρωπαϊκό χώρο ότι οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες του 2017 που απαιτούν την απενεργοποίηση και τη μη χρήση συσκευών με ανακληθείσες μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Οι εν λόγω φορητοί υπολογιστές της Apple είναι κάποιοι MacBook Pro 15 ιντσών που πωλήθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2017. Η Apple εξέδωσε την ανάκληση τον Ιούνιο, λέγοντας ότι διαπίστωσε πως «σε περιορισμένο αριθμό μονάδων MacBook Pro 15 ιντσών παλαιότερης γενιάς η μπαταρία μπορεί να υπερθερμανθεί και να προκαλέσει ανάφλεξη».
Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις αεροπορικές εταιρείες μεταφοράς φορτίων που διαχειρίζεται η Total Cargo Expertise – η TUI Group Airlines, η Thomas Cook Airlines, η Air Italy και η Air Transat – απαγόρευσαν την είσοδο των συγκεκριμένων φορητών υπολογιστών στα αεροσκάφη ως φορτίο cargo, σύμφωνα με εσωτερική ειδοποίηση που έφτασε στα χέρια του Bloomberg News.
«Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι κάθε φορητός υπολογιστής MacBook Pro 15 ιντσών της Apple που πουλήθηκε από τα μέσα του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2017 απαγορεύεται να βρεθεί εντός οποιουδήποτε αεροσκάφους που ανήκει σε οποιονδήποτε από τους μεταφορείς μας», έγραψε ένας συντονιστής λειτουργιών της Total Cargo Expertise στους υπαλλήλους της εταιρείας.
«Η ασφάλεια των πελατών μας αποτελεί πάντα την κορυφαία προτεραιότητα της Apple και έχουμε αποφασίσει από μόνοι μας να αντικαταστήσουμε τις εν λόγω μπαταρίες, δωρεάν», ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της τον Ιούνιο. Αφού εγκαταστήσουν νέες μπαταρίες στους φορητούς υπολογιστές, οι κάτοχοί τους επιτρέπεται να τους παίρνουν μαζί στην πτήση.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει