Στο Παρίσι σήμερα ο Μητσοτάκης – Τι θα συζητήσει με τον Μακρόν

Στο Παρίσι σήμερα ο Μητσοτάκης – Τι θα συζητήσει με τον Μακρόν

mitsotakis_5

Από τη γαλλική πρωτεύουσα και τον Εμανουέλ Μακρόν ξεκινά αύριο, Πέμπτη, τον κύκλο των επισκέψεών του σε ξένες πρωτεύουσες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία με βασικούς στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση μίας νέας συμφωνίας που να ενισχύει την ανάπτυξη στην χώρα.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς γνωρίζονται από την εποχή που ο Γάλλος πρόεδρος ήταν υπουργός Οικονομίας.
Στο πλαίσιο της αυριανής συνάντησής τους στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός, όπως εξηγούν οι κυβερνητικές πηγές, θα απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και καταγράφονται ήδη στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στο επιτόκιο-ρεκόρ για την έκδοση του νέου 7ετούς τίτλου, στη θετική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και τη σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.
Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν τα ζητήματα ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι συμμετέχει και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος. Η κυβέρνηση ξεκινά από τη θέση ότι η Ελλάδα είναι εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης, άρα θα πρέπει να έχει λόγο στην πολιτική της Ευρώπης για τη μετανάστευση και τη φύλαξη των συνόρων. Συμπληρωματικά, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της περιοχής, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μέλος του ευρώ και πυλώνας σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας