Οι ελληνικές startups μεγαλώνουν: Οι 10 με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση το 2018!

Οι ελληνικές startups μεγαλώνουν: Οι 10 με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση το 2018!

souidia-adeia-gia-startup-businessreviewgreece

Η πρόσφατη ετήσια έκθεση για το 2018 της πλατφόρμας τεχνολογίας και καινοτομίας στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, που λειτουργεί ως κόμβος για startups, της Found.ation, είχε επαληθεύσει αυτό που έδειχνε ούτως η άλλως το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, πως δηλαδή το εγχώριο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, όχι μόνο δεν έχει λιμνάσει, αλλά, αντίθετα, πιο ώριμες επιχειρήσεις βγαίνουν προς τα έξω συγκεντρώνοντας κεφάλαια.
Οι αριθμοί, εξάλλου, έδειχναν πως οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις συγκέντρωσαν το 2018 κεφάλαια ύψους 116,5 εκατ. ευρώ, ακόμα υψηλότερα σε σύγκριση με το 2017, οπότε επενδύθηκαν περίπου 100 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα κεφάλαια προήλθαν από venture capitals. Την περίοδο 2010-2016 οι επενδύσεις ανέρχονταν σε μόλις 200 εκατ. ευρώ.
Η ίδια κινητικότητα συνεχίζει να υπάρχει στην εγχώρια σκηνή των startups και φέτος, με τις προοπτικές μάλλον για το μέλλον και την προσέλκυση κεφαλαίων διαφαίνονται ιδιαίτερα θετικές. Αυτό αποδεικνύει, άλλωστε, η χρηματοδότηση που έχουν συγκεντρώσει από την αρχή του έτους νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν.

Πηγή: Capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας