Στο Παρίσι ο Μπακογιάννης, πήρε εντατικά μαθήματα για την καθαριότητα της πόλης

Στο Παρίσι ο Μπακογιάννης, πήρε εντατικά μαθήματα για την καθαριότητα της πόλης

kostas_mpakogiannis_0

Μία σύντομη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποίησε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης για να παρακολουθήσει από κοντά την οργάνωση και τις μεθόδους της καθημερινής αποκομιδής των απορριμμάτων στη γαλλική πρωτεύουσα.
Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του, ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο της καθαριότητας ενός από τα κεντρικά διαμερίσματα του Παρισιού που αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με την Αθήνα (μεγάλο αριθμό επισκεπτών, πολλά ιστορικά μνημεία και κτήρια κ.α.). Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας ήταν εκεί από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης του, και παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων, πως πλένονται και καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, αλλά και οι κάδοι. Επίσης, είδε από κοντά τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη.
Κατά την επίσκεψή του, συνοδευόταν συνεχώς από στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας της γαλλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι τον ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια. Ο κ. Μπακογιάννης έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων που γίνονται όχι μόνο με απλές σκούπες, όπως στην Αθήνα, αλλά και με υπερσύγχρονα μηχανήματα, στο πως αντιμετωπίζεται το παράνομο graffiti και η αφισοκόλληση, στη λειτουργία των Κέντρων Διαλογής απορριμμάτων που συμβάλλουν καθοριστικά στην πετυχημένη λειτουργία της ανακύκλωσης κ.α. Επίσης, συναντήθηκε και με την ομάδα των «κομάντο» της καθαριότητας της πόλης που αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούνται έπειτα από συλλαλητήρια, μεγάλες συγκεντρώσεις, αθλητικούς αγώνες, επεισόδια. 
Η επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στο Παρίσι ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Παρισιού με τον οποίο είχε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα. Επίσης, συμφωνήθηκε να βρίσκονται οι υπηρεσίες καθαριότητα των δυο δήμων σε επικοινωνία το επόμενο διάστημα με στόχο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της νέας δημοτικής Αρχής για μια Αθήνα καθαρή και φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
 
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας