Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

Capture-6

Η λίστα του Forbes για το 2019 τον συμπεριλαμβάνει ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, κατατάσσοντάς τον στην 838η θέση της ετήσιας κατάταξης για φέτος και αναδεικνύοντάς τον έτσι, ως τον πλουσιότερο Έλληνα επιχειρηματία.
Το εντυπωσιακό με την περιουσία του είναι το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2019 ανερχόταν στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας την αξία της περιουσίας του κατά 400 εκατομμύρια δολάρια.
Με αυτό το «άλμα» κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Φίλιππο Νιάρχο, ο οποίος προπορευόταν μιας θέσης (για τους Έλληνες συμμετέχοντες της λίστας) με περιουσία που άγγιζε τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έτσι, σήμερα ο Σπύρος Λάτσης, πρωτότοκος και μοναχογιός του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Τσουκαλά είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.
Ποιος είναι, όμως, ο Σπύρος Λάτσης;
Χαρισματικός τραπεζίτης, πειθαρχημένος εφοπλιστής και μεθοδικός μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς γεννήθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το καλοκαίρι του 1946 στην Αθήνα και τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο ο πατέρας του παραχώρησε το κτιριακό συγκρότημα του Λάτσειου Διδακτηρίου το οποίο και χρηματοδότησε πλήρως.

Με σπουδές στο London School of Economics –ένα από τα διασημότερα κέντρα διδασκαλίας και επεξεργασίας της οικονομικής και πολιτικής επιστήμης– από το οποίο διαθέτει τρία πτυχία, όπως αναφέρει το Forbes, και αργότερα στο Harvard, δεν είναι να απορεί κανείς για την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο των επιχειρήσεων και την ανάδειξή του ως τον πλουσιότερο Έλληνα παγκοσμίως.
Έχοντας διδάξει ως καθηγητής για ένα χρονικό διάστημα στο Harvard και όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Institute for Advanced Study του Πανεπιστημίου Princeton, γοητευόταν ιδιαιτέρως από την φιλοσοφία –ένας από τους μέντορές του ήταν ο καθηγητής Ίμρε Λακάτος, από τους θεμελιωτές της νεότερης φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών– κάτι που σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο και στη διαμόρφωση του, χαμηλών τόνων, προφίλ του, με τους περισσότερους τόσο στη Γενεύη, όσο και στην Ελλάδα, να τον αποκαλούν και ως «αόρατο μεγιστάνα».
Παρόλο που φέρει το «βαρύ» επώνυμο Λάτσης, από νεαρή ηλικία, διεξήγαγε απλό βίο, όπως ο κάθε νεαρός της ηλικίας του. Κάτι που τον χαρακτηρίζει και μέχρι σήμερα.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν αρέσκεται στα πολυσύχναστα μέρη και αποφεύγει την δημοσιότητα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να προκαλεί με το lifestyle του.
Με την «αυτοκρατορία» του να έχει εξαπλωθεί από την Ελλάδα μέχρι το Λονδίνο και τη Γενεύη -ο Σπύρος Λάτσης είναι μόνιμος κάτοικος της ελβετικής πόλης καθώς διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ιδιωτικούς τραπεζικούς ομίλους στη χώρα.
Πηγή: newsbeast.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας