Αισιοδοξία στις αγορές χωρίς να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει.

Αισιοδοξία στις αγορές χωρίς να ξέρουμε πόσο θα κρατήσει.

stock-market-2616931_1280

Τα χαμόγελα διατηρούνται και σήμερα στις διεθνείς αγορές μετοχών. Από νωρίς το πρωί επικράτησαν ανοδικές τάσεις στις αγορές της Ασίας και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ετοιμάζονται και αυτά να ανοίξουν με τους ταύρους σε εγρήγορση. Είχε προηγηθεί νέα μεγάλη άνοδος στη Wall Street το βράδυ της Πέμπτης.
Τι άλλαξε το κλίμα, που έστελνε όλο το προηγούμενο διάστημα τους επενδυτές μακριά από το ρίσκο των μετοχών, στην ασφαλή αγκαλιά των ομολόγων; Η αισιοδοξία ότι ΗΠΑ και Κίνα δεν θα κλιμακώσουν περαιτέρω έναν ήδη επώδυνο για την παγκόσμια οικονομία εμπορικό πόλεμο. Αρκετές φορές στο παρελθόν όμως οι προσδοκίες αυτές διαψεύστηκαν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό δεν θα συμβεί και πάλι.
Οι δύο κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη συμφώνησαν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο. Έως τότε ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλές… ευκαιρίες να αλλάξει γνώμη μέσω Twitter. Προς το παρόν οι επενδυτές ποντάρουν στο καλό σενάριο και αφήνουν για λίγο κατά μέρους τις ανησυχίες, που προκαλούν τα άκρως απογοητευτικά δεδομένα για μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, όπως η Γερμανία.
Στη Σαγκάη και στο Χονγκ Κονγκ είχαμε άνοδο 0,45% σήμερα και στο Τόκιο ο Nikkei 225 ενισχύθηκε σχεδόν 0,6%. Ανάλογα κέρδη είχαμε και στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific με άνοδο 0,4% κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώνει την εβδομάδα με κέρδη 2,2%. Πρόκειται για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση για τον δείκτη από τα μέσα Ιουνίου.
 
Πηγή : naftemporiki.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει