Lamda Development: Αύξηση κεφαλαίου και δάνειο-μαμούθ για το Ελληνικό

Lamda Development: Αύξηση κεφαλαίου και δάνειο-μαμούθ για το Ελληνικό

c4028b0c4afa45cb8be9e91137e5797c

Κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την παροχή πιστωτικής γραμμής-μαμούθ με ξένες και ελληνικές τράπεζες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Ελληνικού βρίσκεται η Lamda Development, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Παράλληλα, συναξιολογείται και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ακριβές ύψος, ο χρόνος υλοποίησης αλλά και ο τρόπος κάλυψης της οποίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί.
Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται, εκτός απροόπτου, προς τα τέλη του μήνα και πιθανότατα θα περιλάβουν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση τόσο της σύναψης ομολογιακού δανείου (πιστωτική γραμμή) όσο και της εξεταζόμενης αύξησης κεφαλαίου. Οι κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που συζητεί η Lamda Development με τις ελληνικές και ξένες τράπεζες αλλά και τους συνεταίρους της στο project του Ελληνικού έρχονται σε μια φάση κατά την οποία η διαδικασία ωρίμανσης της παραχώρησης ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς μετά την αλλαγή κυβέρνησης και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2019.
Σύμφωνα με το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του Ελληνικού και τη σύμβαση παραχώρησης, ο παραχωρησιούχος έχει δεσμευθεί πως κατά την πρώτη πενταετία θα επενδυθεί 1,07 δισ. ευρώ, ενώ για την έναρξη της παραχώρησης θα καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του εφάπαξ ανταλλάγματος, η οποία ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή: capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας