Πώς να αποκτήσετε τη νοοτροπία του εκατομμυριούχου που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας

Πώς να αποκτήσετε τη νοοτροπία του εκατομμυριούχου που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας

20180403184403-GettyImages-660629502

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να αποκτήσουν μεγάλη περιουσία, ο κάθε ένας για δικούς του λόγους αλλά συνήθως είναι η οικονομική ελευθερία που αποφέρει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.
Ειδικά αν επιθυμεί κάποιος να το πετύχει μέσω της επιχειρηματικής οδού, απαιτείται πολύ υπομονή και δουλειά. Ο Brian Tracy, CEO της Tracy International, εξηγεί στο Entrepreneur ότι το να βγάλει κανείς εκατομμύρια δολλάρια είναι εφικτό για πολλούς ανθρώπους, αλλά χρειάζεται πειθαρχία. Πολλοί δεν τα καταφέρνουν επειδή δεν ξεκινάνε σωστά αυτό που έχουν στο μυαλό τους… ή δεν το ξεκινάνε καθόλου.
Οι παρακάτω συμβουλές του, μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε να αλλάξει τη νοοτροπία του και να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του για τους στόχους του:
 

  • Γράψτε τις ιδέες σας. Είναι το πρώτο βήμα και από τα πιο σημαντικά, όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκίνησαν όταν κάποιος τις έγραψε σε ένα χαρτί.
  • Χαλαρώστε και σκεφτείτε καλά τους οικονομικούς στόχους σας. Με το να κάνει κάποιος διαλείμματα από ένα βαρύ πρόγραμμα και να σκέφτετε αυτά που θέλει να πετύχει, μπορεί να βγάλει συμπεράσματα που συνήθως θα έπαιρναν πολύ χρόνο για να τα σκεφτεί.
  • Κάντε στον εαυτό σας τις μεγάλες ερωτήσεις. Πρέπει να ζορίσετε τον εαυτό σας να σκεφτεί πράγματα και να αναπτύξει ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει. Για παράδειγμα αν ο στόχος σας είναι να διπλασιάσετε το εισόδημά σας σε 12 μήνες, τότε ρωτήστε τον εαυτό σας: “Τι πρέπει να κάνω για να διπλασιάσω το εισόδημά μου σε 12 μήνες;’‘. Στη συνέχεια γράψτε σε ένα χαρτί τουλάχιστον 20 ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Για παράδειγμα “με ποιούς τρόπους μπορώ να το κάνω αυτό;” ή ‘‘τι θυσίες θα πρέπει να κάνω;”.

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται εύκολα, αλλά δεν είναι. Είναι απλά εφικτά, αλλά χρειάζονται πειθαρχία, χρόνο και συγκέντρωση.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.